Afbeelding

Steun team ‘Gas erop!’ uit Schaijk tijdens Alpe d’Huzes

Schaijk 1.836 keer gelezen

SCHAIJK – Team ‘Gas erop!’ uit Schaijk doet op 1 juni mee aan Alpe d’Huzes, het jaarlijkse evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Tijdens Alpe d’Huzes proberen deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend zo vaak mogelijk, maar maximaal zes keer, de befaamde col Alpe d’Huez te beklimmen, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Team ‘Gas erop!’ bestaat uit Angelique, Maud, Finn en Marle uit Schaijk.

Voor Angelique Vos is het de tweede keer dat ze meedoet aan Alpe d’HuZes. “In 2015 heb ik samen met vier lotgenoten uit Schaijk deze berg al eens beklommen, wat een ervaring! Nu ga ik samen met mijn gezin en een vriendin van mijn dochter fietsend de berg op”, vertelt Angelique, bij wie in 2011 op 45-jarige leeftijd borstkanker werd ontdekt. 

Ze stapte in de welbekende trein: chemo’s, operatie, bestralen en reconstructie. “Het was pittig, maar ik ging er vol gas tegenaan.” Angelique was ‘schoon’ in 2016, maar op 21 juni 2017 was het monster terug, met uitzaaiingen...
“Wat nu?”, dacht ik toen. “Ik was hier nog lang niet klaar, wilde genieten van mijn gezin en op het werk kon ik niet gemist worden.” Opnieuw ‘Gas erop!’, was het credo van Angelique en ze ging er tegenaan. Hoewel de eerste behandeling niet meer goed aansloeg, lag er gelukkig nog een nieuwe immuuntherapie op de plank. “Deze slaat goed aan en doet super zijn werk. De uitzaaiing is stabiel en daar doen we het voor.”

‘Verschil maken’
Team ‘Gas erop!’ is heel erg dankbaar voor wat de nieuwe immuuntherapie voor Angelique heeft kunnen betekenen. “Daarom zouden we graag iets terug willen doen, omdat we ook anderen het geluk gunnen voor een behandeling die bij hen het verschil zou kunnen maken.”

Doneren
Op de hoogte blijven van het Alpe d’Huzes-avontuur van Team ‘Gas erop!’ of geld doneren?
Teampagina voor donaties: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/gaserop.
Facebook: Gas erop
Instagram: @gaserop_alpedhuzes

Uit de krant