Afbeelding

Bijeenkomst Toerist in eigen dorp in Phoenix Schaijk

Schaijk 513 keer gelezen

SCHAIJK - Onder het motto ‘Van verenigingsgebouw naar huis voor het dorp’ vindt in De Phoenix in Schaijk op woensdag 28 september van 16 tot 20 uur de bijeenkomst Toerist in eigen dorp plaats.

Verschillende partijen vanuit Phoenix 2.0 bundelen tijdens deze gezellig middag hun krachten. Er wordt gezorgd voor hapjes, spelletjes, workshops en een goed gesprek. “De organiserende partijen willen allemaal goed aansluiten op inwoners en vinden het belangrijk om goed naar ze te luisteren en mensen bij elkaar te brengen. Deze dag hopen we dus veel nieuwe gezichten te verwelkomen en andere mensen elkaar te laten ontmoeten”, zegt Debbie Koning namens Phoenix 2.0. “Het thema is toerist in eigen dorp omdat we mensen uitnodigen eens anders te kijken naar het dorp waar ze wonen. Wat maakt Schaijk bijvoorbeeld echt Schaijk? Klopt het nog dat de meeste mensen ook hier geboren zijn? We hopen dat zoveel mogelijk mensen een vlaggetje komen steken in hun geboorteplaats, of dat nou in Nederland of elders op de wereld is. Mensen maken cultuur en cultuur maakt mensen, laten we dat beter in kaart brengen.”

Praatstokken

De middag start om 16 uur met een workshop praatstokken maken. “Kinderen gaan deze stokken versieren en er hun eigen invulling aan geven. Tegelijk gaan we met elkaar in gesprek over de traditie van deze stokken en hoe die in Afrika gebruikt worden om een goed gesprek met elkaar te kunnen voeren, wat vooral ook goed naar elkaar kunnen luisteren betekent. Later op de dag wordt iedereen uitgenodigd hun kijk op het dorp te delen. Gedurende de middag zijn er mensen van verschillende verenigingen aanwezig met kleine activiteiten, spellen en zij kunnen ook informatie geven. We organiseren deze middag om goede gesprekken te hebben en vermaak en cultuur aan te bieden in het dorp. Misschien inspireren we hier ook weer andere mensen mee om hun kwaliteiten in te zetten voor het dorp.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant