Afbeelding

Mooie herdenkingsbijeenkomst in Schaijk ondanks het slechte weer

Schaijk 436 keer gelezen

SCHAIJK - Op het Pastoor van Spijkplein in Schaijk werd zaterdagavond 4 mei de traditionele dodenherdenking gehouden. Organisatie was in de vertrouwde handen van Stichting Vier Vrijheid Schaijk (SVVS). Vanwege het slechte weer vond enkel het vlaggenceremonieel, met medewerking van Scouting Schaijk, buiten bij het Vredesmonument (foto) plaats en werd de rest van het programma verplaatst naar de kerk.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst waren er indrukwekkende toespraken rond het thema ‘Vrijheid vertelt’. Wethouder Harold van den Broek van de gemeente Maashorst, voormalig huisarts Jan de Leur en SVVS-voorzitter Betty Visschers-Albers spraken de aanwezigen toe. Mats van der Heijden vertelde het verhaal van de familie Van der Heijden. Storm de Wilt, leerling uit groep 7 van basisschool De Regenboog, en Nour Al Eleway uit groep 7 van basisschool Den Omgang droegen beiden een gedicht voor. Muziekvereniging Concordia en de band Blendt zorgden voor de muzikale omlijsting.

Stichting Vier Vrijheid Schaijk kijkt tevreden terug op de herdenkingsplechtigheid. “Onze dank gaat uit naar Scouting Schaijk, Muziekvereniging Concordia, Blendt, Heemkundekring Schaijk-Reek, KBO Schaijk en natuurlijk de pastoor. Zonder hen was het niet zo’n mooie herdenking geweest.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant