Bernard van Eldijk met Feyenoord-icoon John de Wolf. Links Joost Gülcher en rechts Stijn Gülcher.
Bernard van Eldijk met Feyenoord-icoon John de Wolf. Links Joost Gülcher en rechts Stijn Gülcher.

Onvergetelijke dag voor ernstig zieke EGS’20-clubman Bernard van Eldijk

Grave 2.548 keer gelezen

GRAVE - Jarenlang was Bernard van Eldijk scheidsrechter, grensrechter en damestrainer bij het Velpse SCV’58. Toen SCV overging naar EGS’20 bleef hij fluiten, totdat hij een tijdje terug het bericht kreeg dat hij kanker had en niet meer te genezen was. Daarom staken verschillende oud-SCV’ers de koppen bij elkaar om Bernard een onvergetelijke dag te bezorgen op vrijdag 3 mei. (foto: Matt Gerrits)

Onder een stralend zonnetje en met veel toeschouwers op de tribune betraden twee door Bernard zelf uitgekozen teams het veld. Voorop natuurlijk Bernard met zijn scootmobiel en daarachter het arbitrale trio, met daarbij oud-betaaldvoetbalscheidsrechter Reinold Wiedemeijer. 

Feyenoord-icoon John de Wolf
Voordat de wedstrijd kon beginnen was er eerst een grote verrassing. Neefjes Stijn en Joost Gülcher hadden het namelijk voor elkaar gekregen om Bernards grote idool, Feyenoord-icoon John de Wolf, te strikken. Bernard kon het nauwelijks drooghouden en toen hij ook nog een shirt met alle handtekeningen van de Feyenoord-selectie kreeg, kon zijn dag al bijna niet meer stuk.

Daarna nam Bernard het woord en bedankte hij iedereen voor hun komst. Alvorens de wedstrijd kon beginnen riep hij iedereen op om een minuut stilte te houden voor oud-GVV’er en vriend André Leurs, die net diezelfde dag was overleden.

Daarna kon de wedstrijd beginnen. Doelpunten vielen er genoeg in de mooie en sportieve wedstrijd, ondanks dat er nog twee spelers met blessures noodgedwongen moesten uitvallen. Enkele minuten voor tijd kregen Stijn en Joost Gülcher nog een welverdiende publiekswissel. Daarna bedankte Bernard alle spelers en de supporters. En onder een hartelijk applaus van de spelers en toeschouwers verdween Bernard voor het laatst in de catacomben en werd in de kantine nog lang nagepraat over deze prachtige avond. Bernard had duidelijk met volle teugen genoten hiervan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant