Afbeelding

Beweegposter voor leden KBO en Zorgcoöperatie Reek

Nieuws 5 keer gelezen

REEK - Een groot aantal leden van KBO Reek en Zorgcoöperatie Reek hebben deze week een beweegposter in de brievenbus ontvangen. Hierop staan eenvoudige oefeningen om lekker in beweging te blijven. Dit draagt positief bij aan zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Met de koude wintermaanden voor de boeg en de strenge regels vanuit de overheid komen veel mensen minder buiten. Onder andere bewegen en sporten staan daardoor onder druk. Voor de KBO en zorgcoöperatie genoeg reden om de leden een beweegposter aan te bieden, zodat mensen thuis zelf aan de slag kunnen om fit te blijven.

Op de poster vind je allerlei tips en richtlijnen om in beweging te komen. De oefeningen zijn opgedeeld in de categorieën fit op de stoel, sterke benen, sterke armen, blijf in balans en rek je uit. Ze zijn duidelijk uitgelegd en in principe makkelijk thuis uit te voeren.

Inwoners van Reek die ook graag een poster ontvangen, kunnen contact opnemen met Wim van de Hazelkamp via 0486-475733 of w_hazelkamp@hotmail.com. Ook kun je de beweegposter downloaden van www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/beweegkit-ouderen/

Uit de krant

Uit de krant