Afbeelding
atm2003

Wie zijn de nieuwe hoogheden van De Smouskes?

Zeeland 843 keer gelezen

ZEELAND - Het is weer bijna zover, na twee lange corona-jaren zonder nieuwe hoogheden wordt bekend wie deze carnaval de scepter zal zwaaien over het Smousenrijk.

Zoals op de foto’s en filmpjes op Facebook en Instagram te zien is, fietst de prins al sinds vorig jaar het ene moment voorbij D’n Brouwer, het andere moment weer bij Festilent. Dan wordt hij gespot in de Aldi in Reek, bij de Vlashoeve of bij de Jumbo in Zeeland. De Prinsen-spotters vangen al het gefluister in de wandelgangen op en gaan daarmee op pad om de enige échte Prins Carnaval van de Smouskes 2022-2023 te ontmaskeren.

Tot nu toe blijft het bij geroddel en gefluister, want pas tijdens de onthullingsavond op zaterdag 5 november in Het Witte Huis in Zeeland gaat iedereen erachter komen: wie zijn de nieuwe Prins, Prinses en Adjudant van de Smouskes? De avond begint om 20.30 uur en het belooft één groot feest te worden. De entree is gratis.

Feest mee met de jeugd van de Smouskes en Hoischurke
Houd jij van zingen, dansen, feesten, plezier maken, gek doen? Dan heb je geluk! “We gaan extra hard feesten en knallen met z’n allen! Benieuwd welke jeugdprins, jeugdprinses, adjudant en nar(rin) voorop gaan in de polonaise? Op vrijdag 11 november worden zij onthuld in het gloednieuwe dorpshuis van Zeeland. Voor het eerst gaan we hiervoor de samenwerking aan met Hoischurke Jongerenevents om er samen een groot feest van te maken, dat wil je niet missen! We gaan van start om 19 uur. De zaal is om 18.30 uur open en de entree is gratis, inclusief traktatie!”

Kom de kersverse hoogheden feliciteren
Nadat de hoogheden zijn onthuld, volgt er natuurlijk een feestelijke receptie. Deze vindt plaats op zondag 27 november bij Het Witte Huis. Iedereen is welkom om de nieuwe hoogheden de hand te komen schudden. Voorgaande jaren vond de jeugdreceptie ook plaats op dezelfde dag, maar dat gaat dit jaar anders met een knallend Smouskes-feest voor alle jeugd van Zeeland. Daarover later meer. Bekijk www.smouskes.nl en de Instagram- en Facebook-pagina’s van de Smouskes voor alle informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant