Afbeelding

Praktijk Mondzorg Schuhmacher opent in april de deuren in Velp

Velp 1.446 keer gelezen

VELP - Mondhygiëniste Helene Schuhmacher uit Grave opent in april haar eigen praktijk op de Eek 1 in Velp: Mondzorg Schuhmacher.

Met de opening van haar eigen mondzorgpraktijk gaat voor Helene een langgekoesterde wens in vervulling. “Tijdens mijn vierjarige studie Mondzorgkunde aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen ontstond bij mij al de wens om zelfstandig mondzorg te leveren”, vertelt Helene, die al ruim twintig jaar in Grave woont. “Inmiddels heb ik tien jaar ervaring opgedaan bij verschillende praktijken en in verschillende aspecten van mijn vak, zoals jeugdmondzorg, parodontologie en de algemene praktijk. Ik ben heel blij dat ik nu klaar ben om de volgende stap te zetten en dat mijn droom uitkomt: het opstarten van een praktijk in mijn eigen omgeving.”

Aanmelden
Mondzorg Schuhmacher gaat zich vestigen op de Eek 1 in Velp, het gebouw waar ook de ambulancedienst gevestigd is. “In dit gebouw zit ook Gezondheidscentrum Grave, waar ik me met veel plezier bij aansluit”, geeft Helene aan. De praktijk is voor iedereen, ook zonder verwijzing, vanaf april geopend. Je kunt je al aanmelden op www.mondzorgschuhmacher.nl via het contactformulier of telefonisch via 06-42364998.

Helene vertelt wat haar missie is. “Ik wil mensen in en rondom Grave graag helpen met het krijgen en/of houden van een gezonde mond met frisse adem, een schoon gebit en een mooie uitstraling. Als mondhygiënist geef ik voorlichting over hoe je jouw mond fris en gezond houdt en leg ik uit wat bijvoorbeeld het effect is van voeding, roken en afwijkend mondgedrag (zoals duimen, knarsen en klemmen) op tanden en kiezen. Hoe ontstaan tandvleesaandoeningen en gaatjes? Ook kunnen bepaalde ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, de kwaliteit van het gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom. Helaas hebben steeds meer mensen in Nederland problemen met hun gebit. In deze drukke tijd waarin stress en burn-outs zich steeds sneller voordoen komen daarbij ook gebitsproblemen kijken, waaronder de ontwikkeling van tandvleesziekten zoals parodontitis.”
Ook op het gebied van preventie speelt de mondhygiënist een belangrijke rol. “Bij de jeugd worden op dit moment veel cariës (gaatjes) ontdekt, dit is door een extra bezoek aan een mondhygieniste goed te reduceren. Kinderen tot 18 jaar worden bovendien volledig vergoed vanuit de basisverzekering.”

In een vergrijzende bevolking neemt het ziektepercentage toe en daarmee ook het geneesmiddelengebruik. Helene: “Zowel algemene ziekten als geneesmiddelen kunnen zich manifesteren in en rond de mond. Zo is de mondhygiënist ook goed inzetbaar voor deze kwetsbare groep.”

Persoonlijke benadering
Helene Schuhmacher geeft aan wat haar nieuwe praktijk uniek maakt. “Je wordt ontvangen in een kleinschalige, frisse en nieuw ingerichte praktijk, waar je altijd dezelfde mondhygiënist ziet. Verder hecht ik veel belang aan een persoonlijke benadering en een informele sfeer. Ik plan altijd ruim de tijd in voor mijn patiënten. En een van mijn belangrijkste kwaliteiten, naast kundige behandeling, is dat ik goed kan luisteren, hoor ik vaak terug. Dit maakt dat ik goed weet wat er speelt en welke verbanden er gelegd kunnen worden bij het gebit. Door regelmatig een mondhygiënist te bezoeken voorkom je tandvleesproblemen en werk je aan een gezonde levensstijl en algehele gezondheid.”

Mondzorg Schuhmacher
De Eek 1 Velp
www.mondzorgschuhmacher.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant