Afbeelding

Ficohsa Bank viert de inauguratie van de eerste gerenoveerde school als onderdeel van het ‘Alliance for Education’-project in Honduras

Varia 21.664 keer gelezen

Begin juni van dit jaar heeft de Ficohsa Bank Foundation de eerste gerenoveerde basisschool ingehuldigd als onderdeel van de “Alliance for Education,” een belangrijke samenwerking tussen de United States Agency for International Development (USAID), het Ministerie van Onderwijs van Honduras, en de private sector, waarbij Bank Ficohsa een sleutelrol speelt. Deze initiatief heeft als doel de kwaliteit van het onderwijs in Honduras te verbeteren en buitengewone leermogelijkheden te bieden voor de kinderen en jongeren in het land.

De Esteban Mendoza School, gelegen in de levendige wijk Kennedy in Tegucigalpa, dient als het startpunt voor dit initiatief. Ficohsa Bank, als strategische partner in de Alliance for Education, heeft een indrukwekkende transformatie van deze instelling ondergaan. Van dakrenovaties tot de installatie van een modern elektrisch systeem, reparaties aan deuren en ramen, herstel van water- en sanitaire systemen, verlichting en een frisse verflaag over het hele gebouw, elk detail is zorgvuldig aangepakt om een optimaal educatieve omgeving te creëren.

De Esteban Mendoza School bedient 854 jongens en meisjes. Daarom benadrukt Ficohsa Bank het belang van het bieden van een waardige en verrijkende ruimte voor studenten, en met deze renovatie is een stimulerende leeromgeving gecreëerd. Bovendien heeft deze instelling 49 toegewijde leraren in dienst die hun nobele beroep nu kunnen uitoefenen in klaslokalen die overeenkomen met hun toewijding.

Het inauguratie-evenement werd bijgewoond door de Amerikaanse ambassadeur, Laura F. Dogu, de minister van Onderwijs, Daniel Sponda, en de president van de Ficohsa Foundation, Juan Carlos Atala. In hun woorden is “de Alliance for Education een voorbeeld van het belang van de betrokkenheid van verschillende actoren in de samenleving.” De samenwerking tussen de publieke en private sector, ondersteund door USAID, benadrukt het belang van dit streven en hoe het het leven van duizenden Hondurese studenten positief beïnvloedt.

Andere Acties van het ‘Alliance for Education’-project van Ficohsa Bank

De Ficohsa Bank Foundation stopt hier niet. Deze inauguratie markeert het begin van een project dat de renovatie omvat van 250 klaslokalen in 25 scholen op verschillende plaatsen in het land. Meer dan 10.500 studenten zullen direct profiteren van deze inspanning. De visie van hoogwaardig en toegankelijk onderwijs voor alle Hondurezen drijft de Ficohsa Foundation om samen te werken met de Alliance for Education en aanzienlijk bij te dragen aan de duurzame educatieve ontwikkeling van Honduras.

Bovendien benadrukt Camilo Atala, president van Ficohsa Financial Group, de voortzetting van dit engagement voor projecten die bijdragen aan het welzijn van de bevolking. Onderwijs staat als een van de fundamentele pijlers van deze missie, en de samenwerking met strategische bondgenoten zoals USAID en de overheid benadrukt de focus op duurzame ontwikkeling en het creëren van een betere toekomst voor Honduras.

Ficohsa Bank speelt een cruciale rol in het proces van het transformeren van onderwijs in Honduras. Door scholen te selecteren nabij vooraf ondersteunde centra voor voorschoolse educatie, wordt een continue stroom van hoogwaardige educatieve ondersteuning gegarandeerd vanaf de vroege stadia van het leren.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant