Afbeelding

Bijzondere eerste films in Filmcafé Phoenix Schaijk

Schaijk 997 keer gelezen


SCHAIJK - De werkgroep Cultuur van Phoenix 2.0 nam deze zomer het initiatief om in Schaijk een filmcafé te starten in samenwerking met cultuurpodium De Pul in Uden. Inmiddels is een filmcommissie opgericht en worden binnenkort de eerste films vertoond.

“De jaarlijkse openluchtfilm in Schaijk trok steeds een groot publiek”, laat de fimcommissie weten. “Dat smaakte naar meer en daarom organiseert de nieuwe filmcommissie voortaan vaker filmvoorstellingen in De Phoenix.”

Het programma voor de eerste drie voorstellingen:
* Nomadland, dinsdag 4 oktober: Deze film won in 2020 maar liefst drie Oscars: beste regie, beste acteur en beste film. Een magische roadmovie met een aantal echte nomaden in de hoofdrol.
* The Leisure Seeker, dinsdag 15 november: Een romantische tragikomedie over twee mensen die in de laatste fase van hun leven er stiekem tussenuit knijpen met hun camper.
* Jackie en Oopjen, woensdag 4 januari: Een vrolijke familiefilm geschikt voor de basisschoolleeftijd. 

De films op 4 oktober en 15 november beginnen om 20 uur. Inloop vanaf 19.15 uur om eerst een consumptie te nemen en elkaar te ontmoeten. De familiefilm op 4 januari start om 14 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Kaartjes kosten 5 euro. 

“We hebben graag dat belangstellenden uiterlijk drie dagen van tevoren laten weten of ze komen via dephoenix@dorpshuizenlanderd.nl. Dan weten we hoeveel stoelen klaargezet moeten worden. Ben je vergeten te reserveren dan ben je toch welkom.”

Uit de krant