Afbeelding

Elfde Ravensteinse Fotodagen in teken van het weer

Ravenstein 410 keer gelezen

RAVENSTEIN - De elfde editie van de Ravensteinse Fotodagen staat in het teken van het weer. Hoe zien we het weer en wat doen we als het heet of koud is, als het stormt of regent, als het lente wordt? Naast volwassen amateurfotografen is er dit jaar voor het eerst ook een wedstrijd voor kinderen van de basisschool. Dus ga samen met je (klein)kind op fotosafari. Inschrijven kan tot 11 april. Check www.ravensteinsefotodagen.info voor meer informatie.

De Ravensteinse Fotodagen is niet zomaar een fotowedstrijd. Bijzonder is dat de ingezonden foto’s geëxposeerd worden; dit jaar zal dat eind september zijn in de Garnizoenskerk. Zondag 24 september, de laatste expositiedag, maakt een onafhankelijke jury bekend wie de beste foto’s hebben gemaakt. Voor de volwassen deelnemers is er een juryrapport en alle deelnemers krijgen een mooie print van de ingezonden foto mee. De top 3 van kinderen en volwassenen ontvangen een leuke en toepasselijke prijs.
De organisatie hoopt dat deelnemers vooral originele, spannende, mooie of gekke foto’s over het weer in Nederland insturen. Daarnaast zal de jury de fotografische kwaliteiten van het beeld bekijken; denk daarbij aan compositie, gebruik van licht, kleur en standpunt.

Aanmelden
De Ravensteinse fotodagen is een initiatief van een kleine groep (amateur)fotografen die zowel het plezier in fotografie als het stadje Ravenstein willen promoten. De activiteit wordt jaarlijks georganiseerd zonder winstoogmerk. Basisschoolleerlingen kunnen voor een symbolisch bedrag van 2,50 euro meedoen aan de wedstrijd. Aan volwassen deelnemers wordt een bijdrage van 20 euro gevraagd. Met de deelnemersbijdrage wordt de expositie en het prijzenpakket geregeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant