Afbeelding

Niet vergeten: het dak

Nieuws 5 keer gelezen


Of het echt waar is dat er een goedheiligman met een schimmel over de daken rijdt in deze tijd van het jaar laten we in het midden, maar feit is wel dat een dak de nodige aandacht verdient. Een slecht onderhouden dak geeft vroeg of laat problemen en schade. Het laatste dat je wilt is lekkage, maar ook tocht en kou zijn vervelend en geven vocht en schimmel in huis een kans. regelmatige inspectie, reiniging en kleine reparaties kunnen een hoop ellende voorkomen.

Een dak krijgt heel wat te verduren. Snelle temperatuurschommelingen betekenen een flinke aanslag op je dak. Maar ook regen, wind, sneeuw, hagel en zon werken in op je dakbedekking. Vuil, plantengroei en vogels kunnen ook schade geven. Het is daarom verstandig je dak regelmatig te (laten) inspecteren en eventueel reinigen. Dakdekker Oss kan je adviseren over het onderhoud. Bij lekkage is hij snel ter plaatse voor een eventuele spoedreparatie om erger te voorkomen. Een dakdekker heeft kennis en ervaring met alle soorten daken en kan je daarom ook adviseren bij de keuze van het materiaal voor een dak.

Bitumen
Niet alleen het dak van je huis, ook dat van de schuur of garage, uitbouw, erker, carport en ga zo maar door wil je graag schoon en weersbestendig houden. En eens in de zoveel tijd is ieder dak toe aan nieuwe dakbedekking. Er zijn steeds meer verschillende soorten dakbedekking. Elk met hun eigen kenmerken, voor- en nadelen en kostenplaatje. De bekendste soort die vooral wordt toegepast op platte daken is bitumen dakbedekking. Het heeft veel voordelen. Het is gemakkelijk te verwerken, niet duur, wel duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Het is er tegenwoordig niet alleen in zwart, maar ook in wit om hitte tegen te gaan.

Wil je bitumen dakbedekking kopen laat je dan goed adviseren. Bitumen kun je op verschillende manieren toepassen, maar het is specialistisch en gevaarlijk werk. Een dakdekker heeft de juiste materialen en ervaring om veilig een bitumen dakbedekking aan te leggen.

Een andere mogelijkheid is epdm dakbedekking. EPDM wordt steeds vaker toegepast. Het is dun en flexibel en geschikt voor veel verschillende soorten daken. Vaak wordt het in de fabriek van te voren al helemaal op maat gemaakt voor een dak. Dat heeft als voordeel dat het plaatsen van een nieuw dak weinig tijd kost en een gebouw dus snel weer waterdicht is.

Je dak kan ook een bron van energie worden of een hele kleine groene oase. Zo draag je simpel bij aan een duurzame toekomst. Niet ieder dak is daar zonder meer geschikt voor. De ligging, maar ook de constructie zijn zaken om rekening mee te houden. Laat je adviseren over de mogelijkheden van jouw dak en over de voor- en nadelen en de kosten van verschillende soorten dakbedekking door een specialist. Ook de uitvoering van inspecties, reiniging en reparatie laat je misschien liever over aan mensen die de juiste materialen en ervaring hebben en goed weten wat ze doen.

Uit de krant

Uit de krant