Afbeelding

FOTOREPORTAGE: Eenzame ouderen Schaijk thuis verrast met appelflappen

Nieuws 123 keer gelezen

SCHAIJK - Vrijwilligers van ‘Samen Genieten’, een initiatief van het platform Natuurlijk Schaijk, hebben zaterdag eenzame ouderen thuis verrast met een appelflap. Eigenlijk zouden de Schaijkse ouderen elkaar ontmoeten tijdens de geplande winterevenementen van Samen Genieten, maar die konden door corona niet doorgaan.

‘Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan en daarom gingen maar liefst twintig ‘helpende hartjes’ zaterdag 6 maart aan de slag om 135 appelflappen uit te delen bij die eenzame ouderen. Met ludieke appelflap-aangeef-gereedschappen boden ze op veilige afstand de appelflappen aan en maakten in de deuropening even een praatje’, vertellen de initiatiefnemers. “Het is niet helemaal zoals we het bedoeld hadden, maar het is wel een manier om toch even te laten zien dat we aan ze denken. Even een klein praatje maken en dan lekker op de bank genieten van die appelflap van Echte Bakker Bart Bongers.”

Volgende editie Samen Genieten
Als de coronamaatregelen het toelaten, is de volgende editie van Samen Genieten op zaterdag 17 april. “We hopen dan te kunnen starten met de evenementen bij de Boshut, Theetuin Maashorst en de Zorgcoöperatie. En als die inentingen een beetje vlot gaan, kunnen we een heel klein beetje hopen dat de geplande dorpspicknick in september ook van start kan.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant