Afbeelding

ONS Welzijn: nieuwe welzijnsorganisatie in Landerd

Nieuws 52 keer gelezen

LANDERD - Woensdag is de naam en logo van de nieuwe welzijnsorganisatie in de gemeente Landerd bekendgemaakt: ONS welzijn! ONS welzijn wordt de naam van de organisatie die op 1 januari ontstaat uit de fusie tussen Aanzet, RIGOM, Vivaan en een deel van MEE Noordoost Brabant. Wethouder Jonkergouw puzzelde met vrijwilligers het logo in elkaar in het gemeentehuis in Zeeland.

Manager en gastvrouw van de onthulling in Landerd, Tineke Nolet, lichtte de keuze voor de naam en het logo toe: ‘We hebben gekozen voor de naam ONS welzijn omdat we in de samenleving verantwoordelijk zijn voor ons eigen en elkaars welzijn: ONS welzijn. Daarbij is ONS echt Brabants en een positieve uiting van onderlinge verbondenheid, zorg en gevoel voor elkaar. Het logo symboliseert een samenleving die kleurrijk en divers is, iedereen mag er zijn.’

Na een groot applaus werd het aanwezige publiek, bestaande uit vrijwilligers, medewerkers, netwerkpartners, medewerkers van gemeenten, pers en andere geïnteresseerden, getrakteerd op iets lekkers en een introductiefilmpje van ONS welzijn. Naast Landerd heeft de organisatie woensdag ook andere gemeenten in de regio bezocht tijdens een ‘Logo-onthullingstour’.

Klanten, vrijwilligers en andere relaties van de organisatie ontvangen vóór 1 januari meer informatie. De medewerkers van ONS welzijn blijven bereikbaar via bestaande contactgegevens.

Over ONS welzijn
ONS welzijn is er voor mensen, jong en oud, met een vraag of idee op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën of plannen om iets te leren, voor een ander te doen of de leefbaarheid in eigen buurt te verbeteren. De medewerkers helpen mensen om oplossingen te vinden in hun eigen leefomgeving en hun eigen netwerk. Zij doen dit door de verbinding te leggen met vrij toegankelijke voorzieningen en zo nodig (professionele) ondersteuning te bieden. Daarnaast zorgen ze voor het inschakelen van specialistische zorg als dat nodig is.

Afbeelding

Uit de krant