Afbeelding

Informatieve vogelcursus voor beginners

Maashorst 16 keer gelezen

MAASHORST - Na de coronajaren waarin veel mensen de natuur ontdekt hebben, houdt Vogelwacht Uden een beginnerscursus vogels leren kijken en herkennen.

De cursus is bedoeld voor leden en niet-leden. De cursus wordt gegeven door een aantal leden van Vogelwacht Uden. Kan jij de karakteristieke vogels van de Maashorst, zoals bijvoorbeeld Geelgors, Boomleeuwerik, Veldleeuwerik, Gekraagde Roodstaart en Grasmus op naam brengen? In de cursus gaan we deze vogels behandelen en nog meer die we in de Maashorst kunnen tegenkomen. Tevens krijgt elke deelnemer een digitaal cursusboek, waarin veel informatie te vinden is over vogels.
De cursus wordt gehouden in clublokaal De Groenhoeve aan de Artillerieweg 3 in Uden. De avonden duren steeds van 20 tot 22.15 uur.

De avonden zijn als volgt ingedeeld:
Les 1: Vogels algemeen-12 september;
Les 2: Vogels van de Maashorst-19 september;
Les 3: Roofvogels en uilen-26 september;
Les 4: Nestkasten-3 oktober;
Les 5: Vogeltrek-10 oktober;
Les 6: Inventariseren-17 oktober

Echt vogels leren kennen, doe je in het veld, dus er is ook een aantal wandelingen: op 18 september, 9 oktober en 13 november.

Er zijn kosten aan de cursus verbonden, voor meer informatie kijk op www.vogelwachtuden.nl en geef je op voor 1 september met vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres via info@vogelwachtuden.nl.

Uit de krant

Uit de krant