Presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk van 5 Dagen.
Presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk van 5 Dagen. Hans Tak

NPO Radio 1-bus van ‘5 Dagen’ volgende week op Eindhoven Airport

Algemeen 696 keer gelezen

EINDHOVEN - Het radioprogramma 5 Dagen (’Jouw nieuws, jouw verhaal’) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk (NTR/PowNed) komt van maandag 15 tot en met donderdag 18 augustus live vanaf Eindhoven Airport. Dagelijks van 20 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Op vrijdag is er geen uitzending vanwege de start van de Vuelta in Nederland.

Het is topdrukte op de Nederlandse luchthavens, zo ook op Eindhoven Airport. Elke dag vertrekken er ruim zestig vluchten per dag en zetten meer dan 20.000 passagiers voet op Brabantse bodem. Net als op Schiphol hebben vakantiegangers die vertrekken vanaf het kleinere Eindhoven Airport de afgelopen weken te maken gehad met extreem lange wachttijden en vertragingen. De problemen worden veroorzaakt door een groot personeelstekort. Directeur Roel Hellemans liet weten dat de overlast nog tot de herfstvakantie zal aanhouden. Iets dat hem ‘elke dag buikpijn geeft’. Dat geldt ook voor zijn medewerkers. Hoe is het met de bagage-afhandelaars, de beveiligers en de operationele medewerkers van Eindhoven Airport in deze ongekend drukke periode? En hoe ziet het begin van de vakantie op de Brabantse luchthaven er nu uit voor al die duizenden passagiers? De gele bus van 5 Dagen staat de hele week voor de terminal van Eindhoven Airport.

Het Brabants dialect
Verslaggever Rens Turk springt in ‘Het Hoofdpijndossier’ op de bres voor het Brabantse dialect, dat het moeilijk heeft. Uit onderzoek blijkt dat sommige dialecten in Nederland in rap tempo verdwijnen. Het Brabants is een van de grootste dalers, zo blijkt. Is het nog te redden?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant