Afbeelding

Voorstel aan raad Maashorst: meer geld voor Hulp bij Huishouden

Algemeen 527 keer gelezen

MAASHORST - Zorgaanbieders in de voormalige gemeente Uden krijgen meer geld voor het verlenen van huishoudelijke hulp, als de gemeenteraad instemt met een voorstel van burgemeester en wethouders. Het college stelt voor het uurtarief te verhogen van 26,53 naar 29,33 euro. Het tarief wordt daarmee gelijk getrokken aan de tarieven die gemeenten in de regio betalen. De gemeenteraad neemt hier op 14 juli een besluit over. 

Als de gemeenteraad akkoord gaat, gaat de aanpassing met terugwerkende kracht in per 1 januari 2022, dat kost de gemeente Maashorst dan structureel 500.000 euro per jaar. Binnen de gemeente Maashorst worden op dit moment twee tarieven gehanteerd: dat van de voormalige gemeente Landerd dat een regiocontract heeft, en van de voormalige gemeente Uden met een eigen contract en een lager uurtarief. Dat lagere uurtarief heeft Uden al jaren geleden in langdurige contracten tot 2024 afgesloten met de zorgaanbieders. 

Krapte op de arbeidsmarkt
Deze zorgaanbieders hebben aangegeven tegen het huidige tarief geen zorg meer te kunnen leveren. Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt, de uitwerkingen van Covid-19 op het personeelsbestand, en de wens alle werknemers bij de zorgaanbieders te belonen volgens de CAO VVT.

“De zorgaanbieders hebben op dit moment grote moeite om voldoende personeel te werven en in te kunnen zetten om de dienstverlening te kunnen continueren. Een laag uurtarief vergroot de problemen. Als college willen we de continuïteit van de zorg aan de inwoners garanderen, daarom is het noodzakelijk de uurtarieven te verhogen”, licht verantwoordelijk wethouder Ramona Sour (Zorg en Welzijn) toe. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant