Afbeelding

Schaijkse winkeliers openen zondag 16 december deuren

Nieuws 12 keer gelezen

Tevens kerstmarkt in Reeks gemeenschapshuis

\n

SCHAIJK/REEK - Heel veel winkels in Reek en Schaijk zijn zondag 16 december van 12 tot 17 uur open. Een prachtige dag om kerstinkopen te doen of gewoon jezelf te verwennen. In aanloop naar de feestdagen zijn er veel speciale aanbiedingen. Aan het einde van de dag wordt in De Potter de winnaar bekendgemaakt van Schitterend Schaijk. “Er is van alles te doen en te beleven, dus die dag moet je echt even naar Reek en Schaijk”, zegt Lies Versluis van Commissie Open Zondagen.

\n \n \n \n \n \n \n
\n

Het Versgilde is te vinden bij Gall en Gall. Samen met Keurslagerij Van Kraaij en Echte Bakker Bart Bongers laat de slijter de klanten allerlei gerechtjes proeven om zo idee

Kledingwinkels
De kledingwinkels hebben het een en ander in petto, want iedereen wil er verzorgd uitzien met de feestdagen. Klanten van Manders Be Yourself krijgen een gratis kolsjaal bij besteding van honderd euro. Ook op het gebied van huidverzorging en make-up is de kledingzaak die middag the place to be, want Miriam van Geel van HelMir is te gast. Zij laat belangstellenden kennismaken met haar nieuwe product Janzen.
Bij Magnifiek Damesmode geldt 16 december tien procent extra kassakorting op de reeds afgeprijsde kleding tot vijftig procent. Bij Sisters Stoffen en Fournituren gaan alle modestoffen weg met tien procent korting. Plein 5 opent de deuren nog een uurtje vroeger, om 11 uur al, om zo optimaal van de opruiming te genieten. ‘t Heuveltje biedt veel artikelen aan met vijfenwintig procent korting. Voor de ondermode kan men naar Minerva Bodyfashion. Daar zit op de gehele collectie een korting van tien procent.

Kinderen
Op het gebied van kinderkleding is er volop keuze in Schaijk. Welterusten en Pebbles hebben beiden een uitgebreide collectie. Bij Pebbles is alles met een sticker voor de helft van de prijs. Welterusten heeft een stickeraktie: plak je stickers - in de winkel verkrijgbaar - van tien, vijftien en twintig procent op de niet afgeprijsde kleding.
Een mooi kapsel maakt je outfit compleet. Daarvoor is advies in te winnen Gizmo Haarmode. Hun styliste geeft een persoonlijk advies. Kinderen voelen zich direct thuis bij Kim’s Kinderkapsalon. Hier krijgen zij een leuke, gekleurde haarborstel cadeau.

Ruime collectie
Klanten van Snuf en Shoe krijgen een stapelkorting tot vijftig procent op het ruime aanbod schoenen. Bij de Marskramer staan de deuren wagenwijd open. Cyclestation biedt een aantal geselecteerde fietstassen aan voor de helft van de prijs. De Stamping Cottage is kort geleden geopend. Het is momenteel helemaal in om je eigen stempels te maken. In deze nieuwe winkel geldt tien procent korting op het gehele assortiment. Een schitterend cadeau is te vinden bij Manders Optiek en Juwelier. Sieraden en juwelen blijven bij uitstek het cadeau voor de kerst. Bij aankoop van een Pandora armband van 59 euro ontvangt men een charm ter waarde van 19 euro cadeau.
Wie toch op vakantie wil met de kerstdagen kan even langs gaan bij Travel XL. Als je die dag boekt hoef je geen bemiddelingskosten te betalen. Tevens ontvang je een gratis kofferweger. Gasten van grandcafé 3 Heere krijgen gratis apfelstrudel bij een drankje. Bakker Sanders bakt heerlijke oliebollen, tien voor vijf euro. Schoen- en sportshop Bento biedt u deze dag alle schoenen aan voor de halve prijs.

Prijsuitreiking
Na afloop van de koopzondag vindt om 17.30 uur de prijsuitreiking van Schitterend Schaijk plaats in Feesterij De Potter, waar overdag tevens een rommelmarkt is. “De dorpen zijn weer prachtig versierd”, vindt Versluis. “Die middag horen wat de mooiste straat en huis zijn. We hebben nog veel meer leuke acties en aanbiedingen in petto. Dit is slechts een greep uit de vele winkels die open zijn. Dus laat je verrassen en reserveer die middag in je agenda.”

Rad van Fortuin
In Reek vindt voor het derde achtereenvolgende jaar een kerstmarkt plaats in gemeenschapshuis Het Wapen van Reek. Er is voor elk wat wils. Zo staat er een Rad van Fortuin met prijzen gesponsord door de lokale middenstand. De opbrengst hiervan gaat naar de jeugdharmonie. Verder is er voor de kleinsten een draaimolen aanwezig, is voetbalvereniging Achilles Reek weer van de partij en is er een uilenshow. De avonturier kan met een arrenslee door het dorpen trekken. Bezoekers zijn tussen 14 en 18 uur welkom. De entree is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant