Afbeelding

FOTOREPORTAGE: Schaijk haalt ruim 50.000 euro op tijdens actie ‘24 uur voor Zoë’

Schaijk 4.618 keer gelezen

SCHAIJK - Schaijk stond vrijdag 22 en zaterdag 23 december een etmaal lang volledig in het teken van de actie ‘24 uur voor Zoë’. Tijdens de actie, een initiatief van carnavalsvereniging Ge Wit Oit Noit (GWON) in het kader van 3FM Serious Request, sprong Schaijk 24 uur lang massaal op de bres voor dorpsgenote Zoë, die lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte ALS. Arena nam vrijdagmiddag een kijkje in en rond dorpshuis De Phoenix, waar honderden Schaijkenaren zich op hartverwarmende wijze inspanden om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Zaterdagmiddag werd bekendgemaakt dat met de actie maar liefst 50.043,86 euro is binnengehaald voor het goede doel.

Zoë is 33 jaar en woont samen met haar man Geert en zoontje Florian in Schaijk. Toen ze net drie maanden moeder was, kreeg ze te horen dat ze ALS heeft. ALS is een dodelijke spierziekte met een gemiddelde levensverwachting van slechts drie tot vijf jaar. De klachten begonnen bij Zoë in haar linkerhand, naarmate de tijd verstrijkt merkt ze ook uitval van spieren in de rest van haar lichaam en inmiddels wordt ook het spreken moeilijker. “We willen onze vriendin Zoë en haar gezin een hart onder de riem steken en daarnaast hopen we met onze actie een mooi bedrag op te halen voor onderzoek naar de onmenselijke ziekte ALS”, geven de initiatiefnemers aan. “Daarom komen we in Schaijk vandaag en morgen met elkaar in actie voor Zoë en de overige 1.500 ALS-patiënten in Nederland.”

Activiteiten voor jong en oud
In en rond dorpshuis De Phoenix vonden vrijdag en zaterdag allerlei leuke en sportieve activiteiten plaats voor jong en oud. Vrijdagmiddag om 16 uur ging de actie van start met een ‘vrijmibo’. De kids konden tussen 16 en 19 uur hun hart ophalen met allerlei leuke spelletjes en knutselactiviteiten. Verder waren er doorlopend (dans)optredens en werd een kerstbingo gehouden. In de biljartzaal werkten tientallen dorpelingen zich in het zweet op hometrainers om geld bij elkaar te fietsen voor het goede doel.

Sportieve uitdagingen

Op zaterdag 23 december kon men deelnemen aan diverse sportieve uitdagingen. Van spinnen, boksen, bootcamp- en HITT-trainingen tot een mountainbike- en taekwondoclinic. En van yoga-, Tai Chi- en mindfullness-sessies tot een wandeling met een natuurgids. Alles om geld in te zamelen voor het goede doel. Verder was er die dag van 11 tot 14 uur een gezellige kerstmarkt. De kerstknutselwerkjes van alle basisschoolkinderen werden tentoongesteld en verkocht. Daarnaast waren er verschillende kerstkraampjes met onder andere zelfgemaakte kerststukjes, kaarten en koekjes. Ook was er een grote goederen- en dienstenveiling en daarna vond de ontknoping plaats met de bekendmaking van het eindbedrag van ruim een halve ton.

Kijk voor meer informatie over de actie ‘24 uur voor Zoë’ op www.schaijk24uurvoorzoe.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant