Afbeelding

Wat te doen in Schaijk? Geocachen!

Schaijk 833 keer gelezen

Ben je van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan de Brabantse plaats Schaijk? Superleuk. Het binnenstadje van dit dorp is erg gezellig en compact, terwijl je rondom het dorp prachtige natuurgebieden vindt.

In dit natuurgebied kun je in principe twee dingen doen: Geocachen en mooie wandelingen maken. Als je ervoor kiest om te Geocachen, combineer je dit uiteraard met wandelen.

Wat is geocachen in Schaijk precies?
Geocachen is een spel c.q. vrijetijdsactiviteit waarbij je gebruik maakt van een GPS-ontvanger of telefoon. Aan de hand van coördinaten moet je de weg zien te vinden; je kunt het dan ook zien als een schatzoektocht.
Bij deze schatzoektocht spelen de GPS coördinaten een cruciale rol. Wáár je precies naar op zoek bent tijdens geocachen, is niet duidelijk. Je bent continu nieuwe dingen aan het ontdekken, waarvoor je soms flinke afstanden moet wandelen. Dit is allesbehalve saai, aangezien je continu bezig bent.
Bij geocaching is het de bedoeling dat je op zoek gaat naar de schat. Deze schat wordt ook wel aangeduid als de geocache. De cache bevat altijd een logboek, waarin je uiteindelijk je vondst van de schat moet vermelden. Dit is het bewijs dat je de geocache daadwerkelijk gevonden hebt. En dat je de zoektocht dus tot een goed einde hebt gebracht.

Wat heb je nodig voor geocaching?
Om te geocachen heb je slechts twee dingen nodig: een handheld GPS-ontvanger en een abonnement bij bijvoorbeeld geocaching.com. Heb je geen handheld GPS-ontvanger bij de hand? Dan kun je ook je smartphone met speciale app gebruiken.

Waarom in Schaijk geocachen?
Geocaching is niet iets dat je alleen in Schaijk kunt doen. Tóch is het aan te raden om dit juist wel in Schaijk te doen:
• In en rondom Schaijk geniet je van prachtige gebieden. Zoals eerder al gesteld, is het centrum erg gezellig, maar de buitengebieden zijn mogelijk nog veel fraaier. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, waardoor de gebieden zich ook prima lenen voor geocachen.
• Je geniet van serene rust. Tijdens geocaching ben je actief en inspannend bezig, maar je komt tegelijkertijd ook volledig tot rust. Dit komt hoofdzakelijk doordat het rondom Schaijk erg rustig en gemoedelijk in. Je komt eigenlijk in een baken van rust terecht.

Tip in Schaijk: de vlinder route
Wil je echter alles rondom Schaijk zien? Volg dan de vlinder route. Dit is een speciale route rondom Schaijk die door liefhebbers van Geocachen uitgezet is. De route duurt in totaal 33 kilometer, waarbij je onderweg allerlei opdrachten uit moet voeren en puzzels moet maken. Het leuke hierbij is dat de puzzels soms behoorlijk pittig zijn, waardoor je continu uitgedaagd wordt.

Wil je meer weten over het Geocachen in Schaijk?
Of wil je meer weten over de mooie wandelgebieden rondom Schaijk? Op https://outdooronly.nl vind je alle gewenste informatie. Neem de informatie in je op, plan je bezoekje aan Schaijk en geniet met volle teugen. In het rustige gebied rondom Schaijk is het een feestje om te wandelen en/of om te Geocachen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant