Afbeelding

Gemeente Maashorst stapt over op DeAfvalApp

Maashorst 703 keer gelezen

MAASHORST - De gemeente Maashorst is per 1 januari overgestapt op DeAfvalApp. Deze digitale tool vervangt de papieren afvalkalender die huishoudens voorheen kregen. In de app kun je zien wanneer de grijze container en GFT-bak worden geleegd, net als wanneer de PBD-zakken worden opgehaald.

DeAfvalApp is gratis te downloaden in de Appstore en Google Play. Inwoners zonder smartphone of tablet kunnen de afvalkalender raadplegen via www.deafvalapp.nl. Vanaf die website kun je de kalender ook printen. Het voordeel van DeAfvalApp is dat de informatie altijd actueel is en dat je kunt instellen om meldingen te ontvangen op het moment dat je iets aan de straat moet zetten. Je kunt de app tevens koppelen aan je persoonlijke agenda. Verder bevat de app een kaart met de locaties van alle wijkcontainers in Maashorst, zoals glas, textiel en luiers, het laatste nieuws over gewijzigde ophaaldagen/-tijden en het adres van de milieustraten en kringloopwinkel.

Papieren kalender
Waar de gemeente Maashorst deze overstap maanden geleden al aankondigde, is dit door de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland wisselend ontvangen. Sommigen vinden het ideaal om alle ophaaltijden op hun telefoon te hebben, want zo kunnen ze instellen dat ze een melding krijgen wanneer ze iets aan de weg moeten zetten. Anderen geven de voorkeur aan een papieren afvalkalender, zoals de voormalige gemeente Landerd die altijd huis aan huis verspreidde. Dat heeft uiteenlopende reden, waarbij het niet hebben van een smartphone of tablet een vaak genoemde reden is.
In Zeeland heeft maandblad ‘t Rookelijzer in de nieuwste uitgave van 21 januari de afvalkalender gepubliceerd. Dit is gebeurd op verzoek van Zorgcoöperatie Zeeland. Abonnees die daar gebruik van willen maken kunnen de pagina uit het blad halen en bijvoorbeeld op het prikbord hangen. Bij de buren heeft dorpsblad Reek Goed Voor Mekaar een eigen jaarkalender gemaakt. Hierop staan alle ophaaldagen met de toevoeging van het oud papier, dat in het dorp door de lokale KBO-afdeling wordt ingezameld. Tot slot zijn ook de dagen gemarkeerd dat er een nieuwe editie van Reek Goed Voor Mekaar verschijnt. De Reekse jaarkalender is eind 2022 huis aan huis verspreid. Er is nog een beperkte hoeveelheid kalenders te krijgen in Het Wapen van Reek en bij De Babbelaer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant