Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 368 keer gelezen

Kneut, zondag 21 april 11 uur: 

Muziekgroep Kneut uit Grave met een hilarische combinatie van sketches en meezingers. Oude en nieuwe liedjes worden afgewisseld met kostuumwisselingen en grappen, die met veel plezier worden gebracht.

Origin, zondag 21 april 15.15 uur en woensdag 24 april 20.15 uur: 

Origin beschrijft zowel de tragedie als het succes van Pulitzer Prijs-winnend journaliste Isabel Wilkerson. Liefde maar ook onbevattelijk groot verlies tekenen de periode waarin ze research doet voor wat haar invloedrijke bestseller Caste: The Origins of Our Discontents zal worden. Reizend over de wereld, ontdekt ze tijdens haar research verbanden tussen o.a. het nazisme, de Amerikaanse slavernij en het Indiase kastenstelsel.

The Great Escaper, maandag 22 april 20.15 uur: 

Een feelgood film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met topacteurs Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in de rol als zijn vrouw. Tijdens zijn trip ontmoet Bernie een andere veteraan waarin hij veel van zijn eigen verscholen emoties herkent. De opbloeiende kameraadschap is hartverwarmend.

C’è ancora Domani (foto), vrijdag 26 april 20.15 uur: 

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in Rome. Het is 1946 en de mensen in de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbije oorlog. Delia is het zorgende type die heeft leren omgaan met haar tirannieke man. De familie is opgewonden want hun dochter gaat zich verloven. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven. 

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan www.filmcafegrave.nl.

Angelo van den Dobbelsteen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant