Afbeelding

‘Dat smaakt naar meer’ - Ontmoeting bewoners Residentie Mariëndaal Velp en AZC Grave

Grave 502 keer gelezen

GRAVE - Op donderdag 25 april wordt, in het kader van ontmoeting, een ‘smaakbuffet’ ingericht bij Residentie Mariëndaal Velp Het Gouden Hart. De koks Fadi en Karin bereiden samen smakelijke hapjes met ‘een oosters tintje’. Ook zal er oosterse muziek klinken. Een mooie gelegenheid voor de bewoners van Residentie Mariëndaal en bewoners van AZC Grave om elkaar te ontmoeten.

Op initiatief van José en Judith (Activiteitenbegeleiders bij Het Gouden Hart) en José van Wely (coördinator Meedoen bij Sociom) wordt die donderdag De Refter omgetoverd tot een sfeervolle ontmoetingsplek in het warme Midden Oosten. José vertelt: “We proberen een zonnig plein te creëren met behulp van muziek, aankleding en geurige hapjes en drankjes. Pleinen zijn immers dé plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar de dag door te nemen. We vinden de middag geslaagd als er contacten gelegd worden en kennis is gemaakt met elkaar.”

Beide Koks, Fadi komt uit Syrië en Karin uit Nederland, hebben veel ervaring en zijn professionals op het terrein van koken. “Wij vinden het een leuke uitdaging om met elkaar een hapjesbuffet te bereiden’”, vertelt Karin. Op de boodschappenlijst prijken ingrediënten met exotische namen zoals Sumak, Labne en Za’atar.

Twee muzikanten zorgen voor vrolijke klanken. “Hierbij gaan je gedachten direct naar warme oorden en je armen en benen gaan als vanzelf ritmisch meebewegen”, geeft Judith aan. “Er kan spontaan een dansje gemaakt worden, daar is alle ruimte voor. We hebben veel zin in deze bijzondere middag.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant