Afbeelding

‘We doen het met heel veel mensen samen’

Gassel 863 keer gelezen

GASSEL - Wim Linders (50) is geboren en getogen in Gassel: “Na de lagere school bij meneer Van Kraaij, ging ik naar de LTS en later het ROC, allebei in Cuijk. Daarna volgde een jaar in dienst, als zandhaas. Daar heb ik het zand leren kennen en ben ik stratenmaker geworden. Eerst samen met mijn vader zes jaar in Duitsland gewerkt. Dat bedrijf ging failliet. Ik voetbalde inmiddels in het eerste van VV Gassel en via de trainer kwam ik bij de firma Remmits in Wijchen te werken. Daarna ben ik voor mezelf begonnen. Vooral ook omdat ik op maandag door diverse blessures niet kon werken en ik wilde een ander daar niet mee opzadelen. Het was 2001”.

Wim Linders is een gezellige prater, die het niet graag over zichzelf heeft, maar het liefst praat over het samen-werken voor onze club VV Gassel. Maar ik wil wel graag weten wat zijn rol in die samenwerking is: “De voetbalclub is de rode draad in mijn leven. Maar ik ben niet alleen. We hebben heel veel mensen om ons heen. We doen het met heel veel mensen samen voor onze club. En dan heb ik het over de voetballers, de trainers, de maandagochtendclub, het bestuur en iedereen die een handje toesteekt. We zijn een gezellige vereniging. Vroeger hadden we alleen spelers uit Gassel zelf, maar komend seizoen spelen we met vijf spelers van buitenaf en die voelden zich meteen thuis. Gezelligheid staat bij ons voorop. Zonder gezelligheid geen prestaties.. Dat gaat samen. Geen wonder dat de coronatijd een moeilijke periode voor ons was. Alles lag stil. We zagen elkaar amper. Wat waren we blij dat we weer verder konden”.

Wim heeft ook zelf gevoetbald: “Ik ben begonnen bij de F’jes en heb de hele jeugd doorlopen. Op mijn 17e kwam ik bij het eerste, bij trainer Eus van Vijfeijken. Ik speelde linkshalf en was een werker, een harde, fanatiek, een karaktervoetballer. Vijftien jaar heb ik in het eerste gespeeld. Met verschillende trainers en met ups en downs. Ik heb promoties meegemaakt, maar ook een degradatie en een kampioenschap. Kortom, alle smaken geproefd”.

Ook de andere kant van het voetbal, in leidende functies, is Wim een alleskunner: “Toen ik stopte in het eerste ben ik speler/leider in het tweede geworden, daarna leider van het eerste. Ik was betrokken bij de oprichting van een veteranenteam. Let wel: samen met anderen. Omdat ik iemand ben die een ander aan zijn jas durft te trekken, ronselden we snel een team bij elkaar. Helaas heeft dat niet lang geduurd. Mijn zwager Jos van der Heijden vroeg me om samen een oplossing voor het bestuur te zoeken, omdat er plotseling een aantal mensen mee stopte. Met onze vriendenclub organiseerden we toen al straatvoetbaltoernooien en een jaarlijkse kennisquiz. En alle zes zijn we in het bestuur gestapt. Dit jaar ga ik ook de jeugd onder veertien doen. Op woensdag trainen, op zaterdag spelen. Dan ben ik vier dagen in de week op het voetbalveld van VV Gassel te vinden. Hahaha. En dan te bedenken dat we vorig jaar met een paar man er nog over hebben gedacht om ermee te stoppen. Maar als we op het sportcomplex komen, dan kunnen we ons niet meer voorstellen dat we dit in de steek zouden laten. Dus opnieuw met volle kracht de schouders eronder. We gaan wat meer commissies instellen, zodat samen nog meer wordt”.

Wim is wedstrijdsecretaris: “Ik regel scheidsrechters voor de lagere elftallen en de Dames. Een grensrechter voor het eerste. Ik heb contacten met de consul over het veld voor de trainingen en de wedstrijden. Ik communiceer met de KNVB met de wedstrijdleiders. Als wedstrijdsecretaris ben je eigenlijk de spin in het web. Volgend seizoen zijn 4 spelers gestopt en zijn 5 nieuwe spelers erbij gekomen. We spelen in onze vertrouwde 4e klasse H. Er is wel een nieuwe degradatieregeling op komst. Waarschijnlijk zullen er drie clubs direct degraderen. Dus moeten we echt een betere start hebben dan verleden seizoen. Gelukkig zijn er ook jongeren doorgeschoven naar het eerste. En tot nu toe draaien ze goed mee. Ons doel is klassenbehoud. En daar gaan we voor zorgen. Met z’n allen”.

Freddy Klooté

Selectie VV Gassel
Sjors Cuppen
Teun Hendriks
Kevin Arts
Salim Sayeb
Acheraf Mabtoul
Bassim Sayeb
Niels Paters
Dirk van Spijk
Julian Weijland
Roel Strik
Dylan Siroen
Joris van Bommel
Jonathan Sabunni
Ramon vd Venne
Kacper Broekman
Moshine Sayeb
Joris Eleuwarin
Bjorn van der Struis
Daan Arts
Tygo Daamen

Trainer:
Hachemi Chahaibi

Assistent-trainers:
Jos Driessen, Don van der Wiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant