Afbeelding

Speciaalbiertjes proeven op Tongelaar: Beer & Music

Algemeen 11 keer gelezen

MILL - Brouwerij De Blauwe Knoop houdt traditiegetrouw een gratis speciaalbierfeestje op de laatste zondag van de zomervakantie op het binnenplein van Kasteel Tongelaar in Mill. Dit keer met veel proeverijtjes, chef-kok Hans achter de XL BBQ en live muziek van The Tributes. Drie brouwerijen waaronder de Stramme Kabouter uit Mill en Vet en Lazy uit Rotterdam staan op het binnenplein achter de tap.

Na het winnen van het Open Nederlands kampioenschap in 2016 is Jan-Joris Gommans zijn eigen thuisbrouwerij De Stramme Kabouter gestart in Mill. Zijn passie: “Heerlijke bieren brouwen die nèt iets aparter zijn maar toch toegankelijk van smaak.” Vet & Lazy is een speciaalbierbrouwerij (Okke van Breuge en Ruben Krommenhoek noemen het liever Bierparadijs), gevestigd in het oude zwembad Tropicana aan de Maas in Rotterdam. Zij hebben bieren met sprekende namen als Fluffy, Je Moeder en dubbelwit Zomerfit.

Brouwerij De Blauwe Knoop
De Blauwe Knoop aan het binnenplein is één van de weinige kasteelbrouwerijen in Nederland. Jeroen Spronk, Chris-Jan Beerendonk en John Kerstens zijn sinds 2016 medehuurders met hun eigen brouwerij in kasteel Tongelaar. Hun bieren dragen namen van bekende Millenaren en kasteelbewoners: Bennie Blond, Witte Willems (genoemd naar de bekende Millse kunstenaar Jo Willems) enHellse Helwig (naar het spook van Tongelaar).

The Tributes
Bij lekker bier hoort goed eten. Dat komt van de XL BBQ-smoker. Vanaf 14 uur spelen The Tributes: kampvuurmuziek met een festivalvibe. Veel akoestische covers, feestmuziek en meezingers, maar ook gevoelige ballads. Beer & Music start zondag 28 augustus om 11 uur. Geen entree, gewoon lekker komen. De brouwers staan je de hele dag te woord om het brouwproces uit te leggen.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant