Afbeelding

Team Wiseguys wint Simply the Best-quiz

Nieuws 33 keer gelezen

SCHAIJK - In een zinderende finale hebben de Wiseguys de titel Simply the Best 2011 gepakt. Dit team bestaat uit Ralf en Niels Visschers, Bas en Thijn Keijzer en captain Edwin Boot. Tijdens het eindspel waren hun zeven goede antwoorden genoeg om de beker te grijpen. Ut Wurd Wa 1 gaf ook zeven goede antwoorden, maar de betere score van de Wiseguys tijdens de voorafgaande rondes, gaf de doorslag.

\n

Het was flink zweten voor de deelnemers tijdens de eerste vragenronde ‘Sport’. Zeer pittig, met topscores voor UWW en de Lowe met veertien goede antwoorden. Ook de Mystery Guest was weer van de partij. Opnieuw een duo. Toon Derks en Mieke Hommeles lieten zich opnieuw van hun beste kant zien en toverden een prachtig Vikingduo op de planken. Zonder vragen wisten alleen de mannen van Toen was geluk heel gewoon het tweetal te ontmaskeren.

\n

Een groot aantal vragen werd op de Vikingen afgevuurd, waaronder: ‘Voetbalt u bij de Dames?’, ‘Heeft u recent een boek geschreven?’, ‘Heeft mijn vader onlangs een boot van u gekocht’ en ook ‘Komt u graag in Herperduin?’  Alle teams wisten met deze vragen de puzzel compleet te maken.
De Mystery Guests tijdens deze finale waren Nomie en haar vader Sjoerd Veerkamp.
Nomie voetbalt bij de dames en speelt ook tennis, Sjoerd is bekend als ondernemer, politicus, schrijver, maar toch vooral als actievoerder tegen de drastische bosomvorming van Herperduin. Daarnaast zijn beiden elk weekend veelvuldig als supporter bij DAW te vinden.
Na hun bloemen en een dankbaar applaus in ontvangst te hebben genomen, bepaalde Nomie middels het Rad de Blinde Ronde op ‘Deze Eeuw’. Met behulp van foto’s werden de deelnemers getoetst over hun kennis van de laatste tien jaar. Van Frits Spanjers tot Steve Fosset en van TopGear tot de San Jose-mijn in Chili, dit alles zat in deze ronde. Dat de Wiseguys in topvorm waren bewezen ze in deze ronde met alle twintig vragen goed. De ronde Algemeen was een prooi voor Mensa en Kids met dertien goede antwoorden.
Voordat de eindstanden op het bord kwamen, werd de quizorganisatie, die dit jaar tien jaar bestaat, nog uitgebreid in het zonnetje gezet.  Later nam DAW-voorzitter Henrie Lamers het woord en hij betrok in zijn felicitaties ook de gewezen organisatoren Ton Hommeles en Erik van de Heuvel. Tijdens de toespraak van de DAW-preses ontstond een spontane staande ovatie voor de organisatie.
Na al deze lofuitingen was het dan toch echt tijd om de eindbalans op te gaan maken. Het bleef spannend tot de laatste vraag, en waar de Wiseguys de beker vorig jaar op het laatste moment uit hun handen lieten grissen, pakten ze hem nu wel. Dolblij waren de mannen. Met bloemen, champagne en prachtige badjassen aan, konden zij beginnen aan een lange receptie.

De organisatie, bestaande uit Henk van der Zanden, Victor Groenewegen, Jan Janssen en Gerard Manders, kijkt terug op vier geweldige avonden Simply the Best.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant