Afbeelding

Dodenherdenking op 4 mei bij Vredesmonument Schaijk - Bevrijdingsvuur op 5 mei ontstoken

Schaijk 542 keer gelezen

SCHAIJK - Stichting Vier Vrijheid Schaijk (SVVS) organiseert de dodenherdenking die zaterdag 4 mei plaatsvindt bij het Vredesmonument. Start is om 19.15 uur op het Pastoor van Spijkplein. Thema dit jaar is ‘Vrijheid vertelt’.

Er zijn voordrachten van voormalig huisarts Jan de Leur, wethouder Harold van den Broek en SVVS-voorzitter Betty Visschers-Albers en Mats van der Heijden vertelt het verhaal van de familie Van der Heijden. Storm de Wilt, leerling uit groep 7 van basisschool De Regenboog, en Nour Al Eleway uit groep 7 van basisschool Den Omgang dragen beiden een gedicht voor. 

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Blendt en muziekvereniging Concordia. Scouting Schaijk is om 19.45 uur betrokken bij het vlaggenceremonieel. Na de traditionele kranslegging bij het Vredesmonument wordt er om 20 uur twee minuten stilte gehouden. Belangstellenden zijn van harte welkom om zaterdag 4 mei de dodenherdenking in Schaijk bij te wonen.

Op Bevrijdingsdag 5 mei wordt tussen 7.45 en 8.45 uur het Bevrijdingsvuur ontstoken bij het Vredesmonument. In de nacht van 4 op 5 mei wordt om 24 uur het bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen. Een groep hardlopers uit de gemeente Maashorst haalt het bevrijdingsvuur op en brengt het naar elke kern van de gemeente. “Laten we de lopers een warm onthaal geven in Schaijk onder het genot vaneen kopje koffie met iets lekkers erbij”, laat het bestuur van de SVVS weten.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant