Afbeelding

Zondag 12 mei openluchtmis bij Mariakapel Gassel

Gassel 464 keer gelezen

GASSEL - De parochie Heilige Elisabeth viert op zondag 12 mei om 11 uur vanwege de meimaand (Mariamaand) een bijzondere Heilige Mis bij de Mariakapel, even buiten Gassel. De muziek wordt uitgevoerd door het projectkoor van de parochie, bestaande uit zangers uit Escharen, Gassel, Grave en Velp, dirigent Pollien Krebbers-Kokkeler en organist Francy Nuijen-Lucassen, in samenwerking met Harmonie Meer Vreugd, onder leiding van Bart van Zutven. Het Schuttersgilde St. Jan uit Gassel draagt de aloude Staakmadonna.

Bezoekers kunnen een bloem meenemen als hulde aan Maria en kaarsjes kunnen er worden aangestoken. Na afloop is er zoals gebruikelijk een kopje koffie/thee voor eenieder. Vanwege de gebruikelijk opkomst uit de parochie en omgeving brengt eenieder een eigen stoeltje mee. Mocht slecht weer onverhoopt deze openluchtviering onmogelijk dreigen te maken, dan luidt men zaterdagavond in Gassel tegen 18 uur de klok, verschijnt er een bericht op de parochiewebsite en is deze Heilige Mis dan op zondag om 11 uur in de St. Jan de Doperkerk.
Tevens is eenieder uitgenodigd om na de koffie/thee zich te begeven naar het gildegebouw voor de onthulling en inzegening van de bank ter nagedachtenis aan Cor van Berkel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant