Afbeelding

Vogelexcursie door uiterwaarden natuurgebied Keent

Algemeen 631 keer gelezen

KEENT - Vrijwilligers van Brabants Landschap en natuurvereniging IVN Grave verzorgen zondag 12 mei om 10 uur een vogelwandeltocht door de uiterwaarden van het natuurgebied Keent. De tocht start bij het infocentrum van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Aanmelden voor deze excursie is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. 

In de uiterwaarden van de voormalige Maasbocht bij Keent vinden veel vogels als lepelaars, reigers, roodborsttapuiten, oeverlopers, ganzen en eenden hun plaats Ook bekende en minder bekende roofvogels fourageren in dit natuurgebied. Zelfs de zeearend is hier geregeld te spotten. In het natuurontwikkelingsgebied krijgt de natuur volop de ruimte, wat weer goed is voor ruigte- en struweelvogels, vlinders en overige insecten. Tijdens deze excursie maak je kans op het zien van vogels die weer zijn teruggekeerd van hun overwinterplaats of het gehele jaar bij Keent te zien zijn.

Op een aantal plekken in het natuurgebied staan de gidsen stil om observaties te doen waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een telescoop. Daar hopen we een aantal soorten vogels te zien en hun schoonheid te bewonderen. Deelnemers worden aangeraden een verrekijker mee te nemen. Deelname is gratis, een vrije gift is welkom.

In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging, hoogwaturveiligheid en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant