Afbeelding

Werkzaamheden aan Sint Elisabethkerk Grave van start - Trots van de Graaf in de steigers

Grave 579 keer gelezen

GRAVE - De middeleeuwse Sint Elisabethkerk is een van de meest karakteristieke gebouwen in de Graafse binnenstad. Het is ook het grootste en een van de oudste gebouwen. De kerk is op de eerste plaats een religieus gebouw. Daarnaast is zij belangrijk cultureel erfgoed. Het is een van de honderd mooiste kerken van Nederland én een rijksmonument. De St. Elisabethkerk heeft dringend groot onderhoud nodig. Dat gaat snel gebeuren.

In de steigers vanaf week 17
Een van de voornaamste delen die gerestaureerd moeten worden zijn enkele dakvlakken. Ook de houten kapconstructie wordt, waar nodig, aangepakt. Daarom worden deze week steigers geplaatst aan enkele zijden van de kerk. De kerk zal helaas een tijdje ‘verborgen worden’ achter deze steigers. Ook kunnen kerkgangers en overige bezoekers overlast ondervinden van de werkzaamheden. De doordeweekse ‘gewone’ vieringen worden verplaatst naar de Hemelvaartszaal, achter de kerk. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot in september.

Stichting REG geen onderdeel van de parochie
De kerk is eigendom van de parochie H. Elisabeth, patrones van de caritas. Het kerkbestuur beheert het gebouw. Voor de instandhouding van het gebouw is enkele decennia geleden een stichting opgericht: de Stichting Restauratie St. Elisabethkerk Grave (REG). Deze stichting zorgt, via onder meer subsidies en schenkingen, voor de benodigde financiën voor restauratie en groot onderhoud. De stichting onderhoudt ook contacten met onder meer de aannemer(s) en het bisdom, voor wat betreft de restauratie van de kerk. De stichting werkt nauw samen met de parochie, maar staat er verder los van.

Steun het REG om de kerk in stand te houden
Het zal iedereen wel duidelijk zijn dat de restauratie van de St. Elisabethkerk veel geld kost. Mocht u de kerk een warm hart toedragen, als godshuis of als beeldbepalend monument in het stadsgezicht van Grave, dan kunt u een donatie doen op: NL22RABO0117101842, t.n.v. Stichting Restauratie Sint Elisabethkerk Grave of via de QR-code. Op www.st-elisabethkerk.nl staat meer informatie over de stichting.

Hansko Broeksteeg, voorzitter Stichting REG

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant