Afbeelding

Wiep Laurenssen maakt furore in tv-programma

Nieuws 11 keer gelezen

Zeelandse dringt door tot Battle-ronde The Voice of Holland

\n

ZEELAND – De twintigjarige Wiep Laurenssen doet mee aan het tv-programma The Voice of Holland. De Zeelandse kwam glansrijk door de selectieronde van de nieuwe talentenshow van John de Mol en verzamelde inmiddels een hele schare fans. Vanaf deze week zendt RTL4 ‘The Battles’ uit waarin wordt bepaald wie door mogen naar de liveshows.

\n

Wiep is al van jongs af aan met muziek bezig. “Het viel mijn moeder op dat ik tijdens het meeneuri

De laatste jaren vragen steeds meer vrienden en bekenden Wiep waarom ze zich niet inschrijft voor een programma als Idols of Popstars. “Toen ik jonger was dacht ik dat ik zoiets wel wilde, maar daar ben ik al snel vanaf gestapt. Dat is toch meer afbraaktelevisie en dat vind ik helemaal niet leuk, daar moeten we vanaf. Ik zou niet trots zijn op mezelf als ik aan zo’n programma meedoe.”

‘Echte zangtalenten’
Begin juni ziet Wiep een reclame waarin ex-Dolly Dot Angela Groothuizen zangtalenten oproept zich aan te melden voor The Voice of Holland. “Het programma sprak mij meteen aan, ze waren nadrukkelijk op zoek naar echte zangtalenten. Ik besloot mezelf in te schrijven, maar heb het tegen niemand gezegd. Zelfs niet tegen mijn ouders. Als ik dan niet door de voorselectie zou komen hoefde ik dat aan niemand uit te leggen.”
De Zeelandse krijgt 9 juli bericht dat ze door de voorselectie is gekomen en of ze naar Amersfoort wil afreizen voor de eerste auditieronde. “Daar zag ik echt heel veel bekenden, onder anderen Roy Dekkers (Zeelandse volkszanger, red.). Dat kwam omdat de audities regiogebonden waren. Ik moest optreden voor een vijfkoppige jury en later hoorde ik dat ook John de Mol zelf mee heeft gekeken. Drie weken later kreeg ik bericht dat ik door was naar de tv-ronde.”

Paparazzi
Alle honderdvijftig kandidaten krijgen dezelfde lijst met zestig liedjes daarop. “Daaruit moest ik mijn top tien samenstellen. Ik had Paparazzi van Lady Gaga op de eerste plaats gezet, omdat ik had verwacht dat niet zoveel mensen dat nummer zouden kiezen en ik daar wel een eigen draai aan kon geven. Gelukkig mocht ik dat liedje ook zingen tijdens de show.”
Echt zenuwachtig voor haar eerste tv-optreden is Wiep niet. “Iedereen was helemaal hyper, dat heb ik helemaal niet. Ik moest wel wennen aan al die toestanden met camera’s, dat ben ik niet gewend.”
Tijdens de tv-ronde zitten de coaches, bekende Nederlandse artiesten, met de rug naar de deelnemers. De talenten moeten met hun stem de coaches overtuigen van hun kwaliteit. Wiep weet zowel Angela Groothuizen als Roel van Velzen te overtuigen. “Van tevoren had ik al bedacht dat ik het liefst Angela als coach zou hebben. Zij is heel allround en heeft ook al ervaring als coach. Verder was Angela niet puur positief, maar gaf ze ook meteen opbouwende kritiek.”

The Battle
Na de tv-ronde volgen The Battles, waarbij meer dan de helft van de kandidaten afvalt. “De battledag was echt slopend. Je staat ‘s ochtends heel vroeg op en bent de hele dag in de weer. Twee dagen eerder hadden we ook al een volle repetitiedag gehad. Om 9 uur ga je de visagie in en dan begint het hele circus. The Battles zelf begonnen ‘s avonds pas om half acht. Dan sta je al de hele dag op je benen en ben je gewoon kapot.”
Volgens Wiep gaat het er in The Battles knetterhard aan toe. “Je zingt samen met je directe tegenstander een liedje in een boksring. Je moet tweeënhalve minuut samen delen, dan wil je echt dat jouw stukken eruit knallen. Angela had een stevig nummer uitgekozen. In die korte tijd moet je echt excelleren. Als je verliest lig je eruit. Heel hard, maar zo simpel is het.”
Wiep mag van de programmamakers nog niet zeggen hoe haar Battle afloopt. “De battles worden de komende drie weken (22 en 29 oktober en 5 november) uitgezonden. Als je wil weten hoe ik het doe moet je elke vrijdag naar The Voice of Holland kijken.”

Reacties
Na haar optreden in The Voice of Holland krijgt Wiep veel reacties, onder meer over haar naam. “Op Twitter heb ik ineens meer dan tweehonderd volgers. Dat is raar, maar ook heel leuk. Dat al die mensen willen weten wat ik doe. Ook over mijn naam is veel discussie. Zelf heb ik er nooit last van gehad. Eigenlijk alleen maar profijt, want je herinnert mij sneller. Verder zie ik het gewoon als compliment dat mensen de moeite nemen te reageren.”
RTL4 zendt The Voice of Holland op vrijdagavond van 20.30 tot 22 uur uit. Wiep’s Battle zit in de uitzending van vrijdag 22 oktober. De auditie van Wiep is terug te zien op www.thevoiceofholland.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant