Afbeelding

FOTO- EN VIDEOREPORTAGE: Koning Willem-Alexander krijgt warm welkom in Schaijk

Schaijk 4.127 keer gelezen

SCHAIJK - Koning Willem-Alexander was dinsdagmiddag 21 november in Schaijk aanwezig bij het symposium Zorg op het Dorp. De bijeenkomst stond in het teken van de kenmerken en knelpunten rond zorg en welzijn op het platteland en de kracht van kleine gemeenschappen. Bij dorpshuis De Phoenix bezorgden tientallen inwoners de Majesteit een warm welkom. De koning nam op zijn beurt ruim de tijd voor de Schaijkenaren en deelde enthousiast high fives uit. 

Het symposium was een initiatief van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Nederland Zorgt Voor Elkaar en Taskforce Oost. Tijdens het symposium reikte Willem-Alexander tevens de tweejaarlijkse Dorpsvernieuwingsprijs uit. De prijs is bedoeld voor initiatieven van bewoners en om succesvolle acties voor het versterken van de voorzieningen in dorpen te belonen.

De Koning woonde daarnaast een deel van het plenaire programma bij en bezocht twee workshops. Deelnemers gingen hier aan de hand van praktijkvoorbeelden in gesprek over onder andere het organiseren van zorg in een dorp, over de rol van dorps- en gemeenschapshuizen en over huisartsen die naast hun artsenpraktijk ook een volwaardige apotheek leiden.

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant