Afbeelding

Volgende week valt het lot in... Ravenstein - Nog genoeg kaarten beschikbaar voor historische komedie

Ravenstein 1.934 keer gelezen

RAVENSTEIN - Vanaf vrijdag 9 juni starten de buitenvoorstellingen van Het Lot van Ravenstein. Maandenlang zijn de acteurs, figuranten, decorbouwers en costumières bezig geweest om zes fantastische optredens neer te kunnen zetten. Stadsharmonie OBK staat ook in de startblokken. De laatste repetities vinden nu plaats waarin muziek, tekst en spel samenkomen. En het begint te gonzen in en rond de vestingstad: de kaartverkoop kruipt naar de 1000 bezoekers toe, maar er zijn nog genoeg kaarten beschikbaar, zo meldt de organisatie. (foto: Angela Jhagjhoor Singh)

Medeschrijver Mark van de Veerdonk: "En nog mooier: het belooft prachtig weer te worden. Wat wil je nog meer? Twee uur lang genieten van een historische komedie in zo’n zomerse en prachtige omgeving. Het is dat ik achter de coulissen actief ben, anders zou ik een kaartje kopen.”

Afgelopen zaterdag oefenden de spelers van Het Lot van Ravenstein voor het eerst in hun kostuums. En dat heeft het stadje geweten. "Na een repetitie van twee uur gedisciplineerd gas geven, gingen we voor een foto naar het centrum waar onze banner hing. Tot in Demen hebben ze onze spelers horen zingen.”

Historie, humor, en heel veel muziek
Historie, humor, en heel veel muziek, dat kenmerkt deze productie. En daarnaast is er gekozen voor een originele invalshoek. In het begin zie je eigenlijk niets, maar al snel vullen acteurs en muzikanten het toneelbeeld met onverwachte decorstukken en rekwisieten. Regisseur Harold Schraven: “Het is eigenlijk een waanvoorstelling. Er trekt een ware gekkengalerij aan types, situaties en misverstanden aan het publiek voorbij. Toen ik het script voor het eerst las dacht ik, hoe verzin je het?”

1798
Het toneelstuk is gesitueerd in het jaar 1798, het jaar waarin een humeurige Fransman de schat van Ravenstein in beslag kwam nemen. Van de Veerdonk: “Of dat lukte, en waarom niet, dat moet je vanaf volgende week zelf maar komen bekijken.”

Tickets zijn te koop via www.hetlotvanravenstein.nl.

Uit de krant