Afbeelding

‘Koop nu het winnende Lot van Ravenstein!’ - Theaterspektakel met muziek en veel humor

Ravenstein 1.460 keer gelezen

RAVENSTEIN - Vestingstadje Ravenstein vormt vanaf half juni het decor voor een groots buitentheaterstuk, getiteld Het Lot van Ravenstein. De ticketverkoop is begonnen. “Sla je slag en bestel ze nu! Als publiek van de komedie Het Lot van Ravenstein ben je straks sowieso een winnaar, want het belooft een waar theaterspektakel te worden. Met muziek en veel humor”, zegt cabaretier Mark van de Veerdonk. (foto: Jeannette van Galen)

“Ik wist een paar jaar geleden nog van niks”, gaat Van de Veerdonk verder. “Een loterij in Ravenstein? In de achttiende eeuw? Dat zal wel niet met postcodes hebben gewerkt, toch?” Samen met Ravensteiner en toneelschrijver Erik Karel de Vries heeft Van de Veerdonk er nu toch een hilarisch stuk over geschreven: Het Lot van Ravenstein. “Erik vertelde dat ze rond 1800 bijna één miljoen gulden in kas hadden. Toen de Franse bezetters daar achter kwamen, wilden ze de kas plunderen en daar gaat ons stuk over.” 

Het Lot van Ravenstein begint met de komst van een Franse diplomaat die het geld komt ophalen. Van de Veerdonk: “Maar dat liet Ravenstein niet over haar kant gaan! Ja, en met zo’n gegeven, daar konden Erik en ik wel iets mee.”

6 of 8 uitvoeringen
Vanaf half juni zal het stuk 6 (misschien wel 8) keer worden uitgevoerd en de repetities zijn in volle gang. Regisseur Harold Schraven is sinds twee maanden met een kleine 20 amateurspelers aan de slag. “Het is een mooie groep, met veel energie. Gisteren zijn we even met z’n allen naar de plek gegaan waar het stuk straks wordt opgevoerd. Daar ging de club al helemaal los.”

Productieleider Darija van Perlo is achter de schermen druk bezig met de organisatie. “Stadsharmonie OBK staat in de startblokken, de tribune is besteld, de plannen voor het decor liggen klaar en gelukkig is nu ook de website in de lucht waar mensen hun kaartjes kunnen bestellen. We zoeken overigens nog wel mensen die mee willen doen als figurant, decorbouwer, grimeur, kaartverkoper, noem maar op. Iedereen die mee wil doen is welkom. We zoeken ook nog sponsoren, want we hebben wel wat subsidie ontvangen, maar het zou fantastisch zijn als het bedrijfsleven in de regio Ravenstein er de schouders onder gaat zetten. We hebben voor hen wat mooie pakketten klaarliggen.” 

Nu bijna drie eeuwen later komt de loterij van Ravenstein dus nog éénmaal tot leven. Van Perlo: “Natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat er voor het publiek wat moois te winnen valt, tijdens de voorstelling. Jawel, er komt een trekking! Of mocht ik dat nog niet vertellen?”

Kaarten zijn nu te bestellen op www.hetlotvanravenstein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant