Afbeelding

Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet geven buitenconcert in Huisseling

Ravenstein 707 keer gelezen

HUISSELING - De internationaal vermaarde trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet geven zaterdag 3 juni een bijzonder buitenconcert op Den Dam 2 in Huisseling. Het voorprogramma wordt verzorgd door jazz-rookie, pianist Daniël Tomàs. Iedereen kan iets meenemen om op te zitten (een zeiltje voor op het gras of een klein campingstoeltje). Bij slecht weer wijkt men uit naar de Garnizoenskerk in Ravenstein. Je bent welkom op Den Dam 2 vanaf 19 uur. Het programma start om 19.30 uur.

Eric Vloeimans (1963) is een improviserende trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek en blijft altijd zichzelf. Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington. 

Jeroen van Vliet (1965) staat bekend om zijn lyrische pianospel en zijn prachtige heldere klanken. Hij is componist, pianist en keyboardspeler. Vanaf de jaren 80 tot op de dag van vandaag speelt hij samen met vele internationale artiesten zoals Bob Malach, Kenny Wheeler, John Zorn, Norma Winstone, Charly Mariano and Erkan Ogur, Jakob Bro. Samen met Eric Vloeimans heeft Jeroen een aantal albums opgenomen en vele concerten verzorgd, zowel als duo als ook in de groep Gatecrash. Met deze groep kreeg hij een Edison in 2007. In 2014 werd de Boy Edgar prijs aan hem toegekend. De Boy Edgar prijs is de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek. 

Daniël Tomàs Daniël verzorgt het eerste deel van het avondprogramma. Hij vermengt al improviserend klassiek pianospel met elektronische muziek en neemt je mee op een reis door een landschap van geluid en verbeelding. Sommige dingen zie je alleen met je ogen dicht... MAG sound and light verzorgt het licht & geluid! 

Meer info en kaartjes: www.cultuur-ravenstein.nl.

Uit de krant