Afbeelding

Jannes Raaijmakers, doelpuntenkanon

Nieuws 5 keer gelezen

VELP - “Vorig seizoen in april scheurde ik mijn voorste kruisband af. Tegen HRC thuis. Het veld was droog en niets bijzonders. De bal stuiterde de 16 meter van HRC in. Ik ging een sprint met de verdediger aan. Ik lag gewoon voor maar plotseling hoorde en voelde ik iets in mijn knie knappen. Op de grond. Ik wist meteen dat het fout was. Ambulance erbij. Op de eerste hulp van het Canisius Ziekenhuis foto’s gemaakt, geen breuk in het bot gevonden, wel een dikke zwelling geconstateerd. Over twee weken moest ik terugkomen. Na twee weken was ik er terug, er werd aan de knie gevoeld, de zwelling was er nog steeds en over vier weken mocht ik weer terugkomen. Ik vertrouwde het niet en zes weken vond ik lang, dus liet in Mill bij ViaSana een MRI-scan maken. Die wees uit dat de voorste kruisband volledig was afgescheurd”, vertelt Jannes Raaijmakers (23). Vorig seizoen scoorde hij in de onafgemaakte competitie toch nog 25 doelpunten.

En daar zit de pechvolle doelpuntenmachine van SCV’58 dan. Net terug uit het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Na een uitgebreide operatie. In een drukverband dat er na 48 uur af mag: “Hierna moet ik nog vier weken op krukken lopen en daarna voor maximaal 50% belasten. De revalidatie zal minimaal 9 maanden duren. Dat betekent twee maal per week naar de fysio in Uden. De arts in Utrecht heeft contact met de fysiotherapeut in Uden en samen stippelen ze het parcours uit”. Jannes Raaijmakers is een goed verteller. Is erg volwassen voor zijn leeftijd. Realistisch ook.

Een echte clubman
Het debuut van SCV’58 in de vierde klasse ga ik dus missen. Dat is zwaar. Vanwege de aankomende fusie heb ik misschien mijn laatste wedstrijd voor SCV al gespeeld. Dus moet ik mijn prognose vanaf de zijlijn maken. Mijn twee broers, Tomas en Mattijs spelen wel in het eerste. En daar hoor ik genoeg van. Ik probeer toch mijn steentje bij te dragen door bijvoorbeeld ondersteuning van de begeleiders. Ik wil er natuurlijk wel bij blijven. Ik verwacht komend seizoen leuke derby’s tegen Reek, Gassel, Langenboom en Mill. Tegen een aantal clubs hebben we wel eens gespeeld. Vorig seizoen hebben we natuurlijk goed gespeeld. Kampioen geworden. We hadden al jaren met dezelfde selectie kunnen spelen plus goede jeugdspelers die het geheel aanvulden. Met Jan Schaap als trainer, die zijn naam als kampioenenmaker helemaal waarmaakte”.
Jannes heeft zijn hele carrière voor SCV’58 gespeeld: “Ik begon bij de kabouters. Zo heette dat toen. Daarna heb ik alle jeugdteams gehad. Sinds de A heb ik een groeisprong gemaakt. Ik speelde oorspronkelijk op het middenveld. Op mijn 18e in het eerste nog even op het middenveld gespeeld, een uitstapje naar de rechterflank gemaakt en uiteindelijk samen met Pascal van Thiel het spitsenduo gevormd. Vergeet niet dat Pascal er vorig seizoen ook ruim 20 gescoord heeft”.

Jannes : “Ik ben een echte, balvaste spits. Een aanspeelpunt en scherp in de zestien. Ik maak mijn doelpunten niet uit penalty’s, maar wel met de kop en de voet, vooral uit voorzetten. Ik moet het niet van lange dribbels hebben”. De sfeer bij SCV’58 is super. Bij een team dat dus al lang bij elkaar is. Na de wedstrijd gezellig samen een biertje drinken. Vóór de wedstrijd lekker een potje ouwehoeren. Het bestuur is goed. Veel aanwezig, met een gezellige Henk Cuppen als voorzitter. Hij staat ook regelmatig achter de bar te helpen”.

Toekomst
“Wat het voetbal betreft, ga ik de blessure goed laten herstellen. De fusieclub zie ik als een positieve ontwikkeling. Voor de jeugd en de kwaliteit van het voetbal een goede oplossing. De nieuwe aanwas is bij ons minder, dus samen kunnen we er een mooiere en sterkere club van maken”.

Jannes is na het Merletcollege technisch specialist autotechniek gaan doen: “Nu studeer ik op het HBO management automotive. Mijn minor deed ik samen met een klasgenoot. Die minor had als opdracht het opzetten van een eigen bedrijfje. Dat heb ik afgerond. In mijn afstudeerjaar doe ik RV Automotive. In ons eigen bedrijfje. Ja, echt hartstikke leuk. En heel misschien kan ik vanaf april nog in de competitie met SCV’58 meespelen. Dan kan mijn jaar niet meer stuk”.

Freddy Klooté


Selectie SCV’58:
Bart Bardoel
Christian Bens
Richard Bens
Thimo Bongaards
Myron van Dijk
Sjoerd van Eldijk
Haris Fatehovic
Jaap Grol
Jelle van Haren
Haytham Murad
Thomas van Houdt
Teun Jacobs
Jordy Jans
Freek Janssen
Jeroen Meurs
Juul Mous
Jasper Oomen
Max Peters
Matijs Raaijmakers
Tomas Raaijmakers
Chris Smits
Jort Spanbroek
Tijn Spanbroek
Sam Stobbelaar
Duncan Stoffelen
Pascal van Thiel
Teun van der Voort
Luuk de Wildt
Gavin Woesthoff
Mike van Workum

Hoofdtrainer:
Patrick Nabuurs

Assistent-trainer:
Charles Jansen

Keeperstrainer:
Frank Haans

Assistent-scheidsrechter:
Paul Oomen

Leider 1e elftal:
Patrick van der Ven

Verzorger:
Perry Kouwenberg

Leider 2e elftal:
Harry Oomen

Ledenaantal SCV’58:
248

Uit de krant

Uit de krant