Afbeelding

Lavinia Meijer opnieuw te gast bij MuziS Landerd

Nieuws 22 keer gelezen

Harpiste van wereldklasse speelt in Reek
REEK - H

Lavinia heeft in haar nog korte carrière al een groot aantal prijzen gewonnen: Naast de Nederlandse Muziekprijs (2009) onder meer het Prinses Christina Concours (1997), het Nederlands Harpconcours (1997 en 2004) en de Vriendenkrans van het Concertgebouw Amsterdam (2005) en ook internationale prijzen, onder meer in Lausanne, Lille, Brussel, Israel, Wenen en de USA.

Lavinia Meier heeft diverse componisten geïnspireerd om voor haar te schrijven. Zo bracht zij op 30 maart van dit jaar op het Dutch Harp Festival in Vredenburg Utrecht twee wereldpremières, van de Nederlandse componist Eric Verburgt en de Amerikaan Ellis Ludwig-Leone.
Kortgeleden verscheen de vierde solo-cd van Lavinia onder de titel ‘Fantasies & Impromptu’. Deze werd net als haar vorige CD’s door de internationale en nationale pers zeer geprezen. De recensent van het gerenommeerde blad Hifi+ schreef bijvoorbeeld dat hij er kippenvel (‘goose-bump feeling’) van kreeg, zo onder de indruk was hij van haar talent en veelzijdigheid.

Televisie
Lavinia is regelmatig te zien op de televisie. Op 3 februari van dit jaar gaf ze in het programma Klokhuis uitleg over haar instrument. Op 9 december 2011 deed ze mee aan het programma Pavlov, waarin werd onderzocht welke eigenschappen een topmusicus moet hebben om op hoog niveau te kunnen musiceren. Op 11 mei 2011 gaf ze in de Madiwodo Vrijdagshow van Paul de Leeuw een spoedcursus harpspelen. Op 20 april 2011 was ze voor de derde keer bij De Wereld Draait Door. De documentaire over haar optreden in Korea, in het bijzijn van haar echte vader, werd in 2011 vertoond op het Montreal Festival of Arts.
Van het concert met Philip Glass in de Melkweg verscheen een bonus-cd die verstrekt is bij de jaarlijkse ‘Aangenaam Klassiek’-cd. Philip Glass heeft Lavinia nu uitgenodigd om opnieuw met hem op te treden in De Melkweg op 28 en 29 april a.s.,  met twee speciaal voor haar bewerkte composities. Lavinia was in 2011 ook te gast bij het Storioni Festival (januari) en het Holland Festival (juni).
De veelzijdigheid van Lavinia komt tot uiting in het programma dat ze aanbiedt voor 22 april: er staan werken op van bekende componisten als Saint Saëns en Glass, maar ook van relatief onbekende componisten als Jan Ladislav Dussek (begin 19e eeuw, Tsjechië) en R. Murray Schafer (leeft nog - Canada).

Waar en wanneer?
Het concert vindt plaats op zondag 22 april in dorpshuis Het Wapen van Reek. Aanvang is om 12 uur. Een toegangskaartje (inclusief consumptie) kost 12 euro. Kinderen en jongeren tot 15 jaar en CJP-houders betalen 2,50.

Meer informatie: http://www.muzis.nl/.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant