Afbeelding

Bezoekers komen ogen te kort in Uden: Kaeve Cars ultieme mancave

Maashorst 5.005 keer gelezen

Door Siem van Merwijk

UDEN - Met diverse luxueuze voertuigen voor de deur wekt het pand van Kaeve aan de Industrielaan in Uden de nodige interesse van passanten. Opvallend is dat een flink aantal van hen ook daadwerkelijk afslaat om een bezoek te brengen aan de eyecatcher, die bestempeld kan worden als ultieme mancave. Hoog tijd voor Explore Maashorst om zich ook eens onder te dompelen in deze bijzonder beleving. 

Sinds april huisvest Kaeve in Uden aan de Industrielaan. De naam impliceert al grotendeels wat men binnen aantreft; een interieur waar menig man, en natuurlijk ook vrouw, van droomt. In het oog springen de talloze auto’s, boten en zelfs een straaljager, maar Kaeve heeft veel meer dan alleen bijzondere voertuigen. Zo kun je lunchen bij Café Massimo aangrenzend aan de showroom en zitten er meerdere exclusieve ondernemers gevestigd in het pand. “Van exclusieve buitenkeukens tot meubels gemaakt van oude vliegtuigonderdelen en van een goudsmid tot een autopoetser. Er zijn genoeg andere ondernemers die naadloos aansluiten bij onze beleving”, zegt Arno Heirath, eigenaar van Kaeve Cars. Hij legt uit hoe het zover is gekomen. “Een hele tijd geleden heb ik Maurik van den Heuvel leren kennen dankzij onze gezamenlijke interesse in exclusieve auto’s. Door mijn ervaring in de autobranche heb ik een netwerk opgebouwd en zodoende hebben we onze krachten gebundeld.” Van den Heuvel is initiatiefnemer van Kaeve Cars, dat ontstaan is in de zoektocht naar een nieuw pand voor zijn wagenpark. “Maurik wilde er graag een mancave van maken die publiek toegankelijk is. Dat is wel gelukt denk ik, iedereen kan hier binnenstappen en een rondje lopen om te kijken. Die drempel hebben we bewust heel laag gehouden.”

De lage drempel wordt inmiddels platgelopen, want op deze zaterdagochtend rijden de bezoekers af en aan om een kop koffie te drinken, te lunchen of zich te vergapen aan de talloze voertuigen. Toch is Kaeve ook gewoon een bedrijf dat voertuigen in- en verkoopt in diverse prijsklassen. “Dat is bewust gedaan, je vindt bij ons echt exclusieve auto’s maar bijvoorbeeld ook een Fiat Multipla”, zegt Heirath. Hij voegt daaraan toe dat een auto echter niet zomaar binnenstaat in zijn zaak. “Er zit natuurlijk wel een bijzonder of zelfs uniek verhaal bij de auto, neem bijvoorbeeld die Multipla. Die is, los dat hij mooi van lelijkheid is, bijna nergens meer te verkrijgen in deze staat. Dat maakt dat hij bij ons te koop is.”

Toch kiest Heirath bij het vragen naar zijn bijzonderste model niet voor de Fiat. Hiervoor lopen we de showroom af naar de entree van Café Massimo. Hier vlakbij prijkt een Baby Bugatti 2 Oldtimer. “Dit is toch echt wel een bijzonder exemplaar. Een van de vijfhonderd die ooit gefabriceerd zijn, waarvan er op dit moment maar vijf geleverd zijn aan Nederland.” Op de vraag of het dan eigenlijk geen museumstuk is, antwoord Heirath trots: “Ja, zo kun je het eigenlijk wel zien.”

Meer weten over Kaeve? Lees dan de blog op Exploremaashorst.nl of volg Explore Maashorst op de socials.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant