Afbeelding

Herpense oud-wethouder Johan van der Schoot (67) plotseling overleden

Herpen 3.074 keer gelezen

HERPEN - Voormalig wethouder van Oss Johan van der Schoot (67) is maandagochtend plotseling overleden. Herpenaar Van der Schoot zat namens het CDA ruim zeven jaar in het Osse college van B en W en ging vorig jaar juni met pensioen. Van der Schoot was tussen 2015 en 2022 als wethouder onder meer verantwoordelijk voor bouwen en wonen, openbare ruimte, duurzaamheid en milieu.

“Wij zijn diep geraakt door het verdrietige bericht dat oud-wethouder Johan van der Schoot is overleden”, laat de gemeente Oss weten in een reactie. “Johan was van januari 2015 tot juni 2022 wethouder voor het CDA in onze gemeente. In gedachten gaan we terug naar de vele ontmoetingen en gesprekken uit die tijd. Of het nu ging om kleine of grote thema’s, Johan wist alles tot in detail, over elk onderwerp van zijn uitgebreide portefeuille. Hij voelde zich persoonlijk betrokken bij de mensen met wie hij samenwerkte. Mede door zijn gedrevenheid en ongekende werklust heeft hij in die jaren veel voor elkaar gekregen in de gemeente Oss. Op 20 juni 2022 nam hij in een hartverwarmende bijeenkomst afscheid als wethouder. Ons welgemeende medeleven gaat uit naar zijn vrouw, kinderen en andere naasten.”

Ook het CDA Oss kwam met een reactie: “Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Johan van der Schoot. Johan was ruim zeven jaar ‘onze’ wethouder in de gemeente Oss en daarnaast echtgenoot van Yvonne en vader van Bart en Tom. Met geen pen is te beschrijven hoezeer het heengaan van Johan ons allen raakt. Johan was een idealist, vasthoudend en eigengereid. In zijn ambt was Johan bevlogen, bijzonder kundig en doortastend. Johan behandelde dossiers op het gebied van openbare ruimte, zowel in de stad als het platteland. Kenmerkend voor Johan is dat hij altijd de brug wilde slaan tussen ‘het ik en nu’ en het ‘wij en later’. Hierdoor maakte hij zich niet altijd populair binnen de politieke arena, maar als CDA Oss hebben wij diep respect voor de wijze waarop Johan zijn en onze kernwaarden steevast uitwerkte in zijn beleid. Als lid van CDA Oss was Johan eveneens gepassioneerd, gemotiveerd en positief kritisch. Johan was altijd bereikbaar voor goede raad, altijd in voor een goede politieke discussie en had altijd een treffende one-liner gereed. We gaan Johan vreselijk missen. We wensen Yvonne, Bart en Tom en naasten veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.”

Uit de krant