Afbeelding

25ste editie Zeskamp Grave gaat door: pinkstermaandag 29 mei op het terrein van EGS ’20

Grave 949 keer gelezen

GRAVE - Johan Verhaaren is een blij mens. De zoon van de veel te vroeg overleden Wim Verhaaren, die de Pinksterfeesten met Zeskamp nieuw leven inblies, was aanvankelijk heel blij dat, na twee coronajaren, de 25ste editie van de Graafse Zeskamp weer door zou kunnen gaan. Helaas kwam er een kink in de kabel. De grote tent die nodig was om alle deelnemers te ontvangen en na afloop de prijsuitreiking inclusief feest te houden, was niet te krijgen. En de tent die nog wel beschikbaar was, had geen mensen die het gevaarte konden opbouwen. “Ik was er ziek van”, zegt een weer blije Johan. “Met dank aan EGS’20, de vele vrijwilligers en de gulle sponsoren kan op 29 mei, tweede pinksterdag, het sportieve en vrolijke festijn toch doorgang vinden”.

Door Freddy Klooté

Johan: “De 25ste editie wordt gehouden op de velden van EGS’20 aan de Stoottroepenweg 2a in Escharen. Er doen weer veel oude bekenden mee, die waarschijnlijk al jaren vergeefs in training zijn, en nu de kans krijgen om zich volledig uit te leven. En, let op: er zijn nu 21 teams ingeschreven, dus er is nog plaats voor één team. Inschrijven kan bij zeskampgrave@gmail.com.”

De strijd om de Wim Verhaaren-trofee kan losbarsten


Johan: “Ook hebben we nog gebrek aan enkele scheidsrechters, die zich ook via bovenstaand mailadres kunnen aanmelden. We hebben op deze tweede pinksterdag tien extra grote spellen en één captainsspel. Wat dachten jullie van spektakel zoals acht meter hoog de toren in,, lopen over water, letterpakken boven op de sportterp, de Ninja Wall en vele andere spellen, die je vanaf het terras, onder het genot van een drankje of hapje op je gemak kunt beleven. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in de speeltuin, dus ook voor hen wordt het een mooie middag. Er is dit jaar ook een sportiviteitsprijs. Die is vernoemd naar Jos Derksen voor zijn bijdragen de afgelopen tientallen jaren. Apart is ook, met dank aan de sponsoren, de mogelijkheid van een “kodak-momentje”. Bij de camerakast kan iedereen een blijvende herinnering maken van de dag. De foto’s komen er gratis uitrollen. Het terras op het EGS-terrein gaat om 11.30 uur open. Dan beginnen ook de spellen. Eten, drinken, sport en spel op één dag, samen bij elkaar, klinkt als perfecte ingrediënten voor een heerlijke dag”.

Sponsoren
“We zijn enorm blij met de steun van vele sponsoren. Hier gaat onze dank naartoe: Dastec BV, Continu, Familie Verhaaren, van Kempen Installatietechniek, Schildersbedrijf Bart Loeffen, Didier Laguette, BSO De Kleine Buddha, Dental Clinics, Effe Soep, De Waal Timmerwerken, Frits Slaapsfeer, AVH Bouw, Cuvotech, Smartlappen, Lunchroom Bij Moeders, Roel Kersten, Vogelaars Installatietechniek, ABC, Bedrijfsnaam, Optiek ’t Pothuus, Be Cool, Verhaaren Warmtetechniek, Wim Linders Sierbestratingen, van Beuningen Timmerwerken, Peck Elektro, Eigen Huis en Label, LALE, JenP Bouw, Belvisie, Kende gij de Graaf, Q Promotions en naar Frans Beijer voor het maken van het boekje en de flyers”.

Prijsuitreiking een feest
Het was 24 keer een traditie. De prijsuitreiking, gevolgd door een grandioos feest en verbroedering tussen de teams die elkaar een dag lang hadden ‘bestreden’. Johan Verhaaren: “Dit jaar op het terras van EGS rond 18 uur. DJ Vince zorgt voor een gezellige beat zodat we nog een gezellig jubileumfeestje kunnen vieren tijdens en na de prijsuitreiking. Er is ook nog een loterij met speciale prijzen. Wie nog even door wil kan terecht bij de Coehoorn voor de traditionele afterparty”.

Uit de krant