Afbeelding

De G van Grave staat voor Gezelligheid & Genieten

Grave 1.268 keer gelezen

#WINKELEN IN GRAVE - Een van de leukste kanten van Grave is de verscheidenheid aan horecazaken. Het bekijken van monumenten en het bezoek aan winkels zorgt er nu eenmaal voor dat je trek krijgt in koffie, lunch, diner of een drankje. En dan is er in Grave veel keus. (foto’s: Grave_Brabant) 

De zelfgebakken boterkoek bij Lunchroom Moeders smaakt onovertroffen en de lunchkaart bevat tal van betaalbare en unieke specialiteiten. Dat is ook het geval bij Restaurant Ovum en De Poort van Cleve, elk met hun eigen sfeer. De terrassen bij deze restaurants nodigen uit om lang te genieten.
Het bekende Clevers-ijs is verkrijgbaar bij Het Herboren Aapje op het Marktplein. Deze combinatie van café, terras en ijssalon maakt dat het hier goed toeven is. Gelegen aan het Marktplein vindt je verderop tevens café De Gouden Leeuw.

Wereld aan verscheidenheid
De Graafse keuze in horeca omvat een complete wereld aan verscheidenheid. Grieks eten bij Restaurant Apollo, Chinees-Indisch bij Mai-Li, de originele Thaise keuken bij afhaalrestaurant Suchitra en Oekraïens Restaurant Eten bij Tanja.

Voor een mooie lunch of uitgebreid diner is Restaurant Colori in de Maasstraat een begrip. Ook op hun terras aan de Maaskademuur geniet je van exclusieve gerechten. Steakhouse Don Kiesjot in het voormalig koetshuis kent een lange traditie, al sinds 1993!

Cafés en eetcafés
Cafés en eetcafe’s vind je verspreid door het stadje. Denk aan café De Maaspoort met zijn vele merken bier en zijn befaamde grill en het Poortwachtershuis met zijn terrassen. In de Hamstraat vindt je Ons Café en in de Klinkerstraat staat de brouwer zelf aan de tap! Ed Linnenbank van café Oud Grave zet je biertjes voor die tot de verbeelding spreken. Café–Bar De Coehoorn is het stamcafé van dart- en biljartteams.

Op de hoek Klinkerstraat-Hamstraat bevindt zich al vanaf 1881 café-restaurant De Poort van Cleve. Ervaar de klassieke keuken met een moderne twist. Ook op het overdekte en verwarmde terras ervaar je de warme en ongedwongen sfeer. Een goede kop koffie met de krant, een lunch, borrel en ‘s avonds een hapje eten, het kan allemaal.

Eetwinkel aan de Maas
De binnenstad telt tevens maar liefst drie cafetaria’s: Lale, Ali’s Place en de nieuwe Eetwinkel aan de Maas. Een favoriete plek met een uitgebreid assortiment broodjes is slagerij Van den Heuvel in hun welbekende counter aan de Klinkerstraat, genaamd Broodje 2 Go.

Snoeperij Heintje
De horeca zou niet compleet zijn zonder Snoeperij Heintje. Naast snoep is er de heerlijk geurende thee van Tea Netherlands, lekkere bonbons van Visser chocolade en je kunt plaatsnemen in de koffieruimte. De medewerkers worden vergezeld door deelnemers van de dagbesteding. Ze zijn zowel voor als achter de schermen hard aan het werk om de zaak draaiende te houden. Neem nog wat bonbons mee voor onderweg! En kom snel nog eens langs in ‘De Graaf’.

Afbeelding

Uit de krant