Afbeelding

Woensdag Buitenspeeldag in Grave en Velp

Grave 815 keer gelezen

GRAVE - Na twee coronajaren is er op woensdag 8 juni weer een echte Buitenspeeldag. Kinderen in Noord-Brabant kunnen die dag op meer dan 30 plekken buitenspelen, onder meer in Grave en Velp.

3 op de 10 kinderen speelt niet of nauwelijks buiten. Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. “Samen hebben we speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt opgeroepen om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren.”
Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount-zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren.

Grave en Velp
In Grave is er woensdag 8 juni een spelletjesmiddag bij wijkcentrum Esterade aan de Estersveldlaan 41. Er is onder meer een springkussen en er wordt een helmenrace gehouden. Verder is er voor iedereen popcorn en limonade. In Velp wordt de Buitenspeeldag gevierd bij Dichterbij en Ons Trefpunt, aan de Beukenlaan 9. Alle basisschoolkinderen uit het dorp zijn hierbij welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant