Afbeelding

Jacob en Frenske klaar voor Boerenbruiloft Gassel

Gassel 1.896 keer gelezen

EZELRIJK - Tijdens de F(st)oute Pakjesavond op 3 december werd het boerenbruidspaar van Gassel bekendgemaakt. De aanwijzingen die verstopt zaten in de pakjes, leidden uiteindelijk naar boer Jacob (Maurice van Deventer) en boerin Frenske (Mariëlle van Acht). Inmiddels hebben de wederzijdse ouders en getuigen hun goedkeuring gegeven en maakt het Ezelrijk zich op voor een gezellige dag voor jong en oud.

Op carnavalsdinsdag 21 februari vindt de onechte huwelijksvoltrekking van het boerenbruidspaar plaats in Gassel. Het begint om 10 uur met het verzamelen bij Slot Ezelstein om in optocht eerst bruidegom Jacob en daarna bruid Frenske op te halen. Om 12 uur begint de plechtigheid waarbij de dorstlustige Hoogheid Djimon d’n Twedde in zijn rol als burgemeester Jacob en Frenske in het onecht zal verbinden als er geen bezwaren komen. De pastoor en de klerk zorgen voor de kerkelijke bijdrage. Aansluitend is er in de zaal een boerenmaaltijd verkrijgbaar. Van 14.30 tot 15.30 uur is er een receptie om het kersverse bruidspaar te feliciteren en daarna kan het feest met livemuziek losbarsten. Om 19 uur wordt dit schijnheilige huwelijk op ludieke wijze weer ontbonden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de boerenbruiloft mee te vieren in Slot Ezelstein (De Viersprong) aan de Dorpstraat 2 in Gassel. Op carnavalszondag 19 februari vanaf 20.30 uur ben je ook welkom bij het vrijgezellenfeest van Jacob en Frenske. Zie voor meer informatie over het programma tijdens de carnaval in het Ezelrijk: www.deezels.nl

Afbeelding

Uit de krant