Een verrassingsbezoek van zijn voormalige NEC-collega’s tijdens het toernooi van WF Grave. V.l.n.r.: Sije Visser, Ad Mellaard, Piet Kamps en Frans Eggenkamp. (foto: Matt Gerrits)
Een verrassingsbezoek van zijn voormalige NEC-collega’s tijdens het toernooi van WF Grave. V.l.n.r.: Sije Visser, Ad Mellaard, Piet Kamps en Frans Eggenkamp. (foto: Matt Gerrits)

WF Grave zet Ad Mellaard in zonnetje

Escharen 860 keer gelezen

Door Jaap Schouten

ESCHAREN – Ad Mellaard is de grote winnaar van het zevende Walking Football-toernooi van WF Grave/EGS’20, dat afgelopen dinsdag op sportpark De Kranenhof in Escharen werd gehouden. Het toernooi droeg voor het eerst de naam van oud-profvoetballer en Gravenaar Ad Mellaard en was bedoeld om hem, als lid van eerste uur, in het zonnetje te zetten. Dat lukte, met alle bijbehorende emoties. (foto: Matt Gerrits)

Feitelijk werd het Ad Mellaard-toernooi gewonnen door Juliana Malden, dat in de finale de vloer aanveegde met het team van WF Grave/ EGS’20- voor het eerst in het bijna 10-jarig bestaan aanwezig in een finale. Het was de ontknoping van een ochtend vol voetbal voor oude knarren, ook wel walking football genoemd. Ondanks hun leeftijd (vanaf 60 en ver daarboven) waren de strijdlust en het plezier er niet minder om en werden, naast het uitwisselen van de laatste nieuwtjes over hardnekkige blessures en ouderdomskwaaltjes, de vriendschapsbanden aangehaald tussen WF Arnhemse Boys, Old Stars VVV Venlo, WF Juliana Malden, WF Orion Nijmegen, WF Berghem Sport en de twee teams van WF Grave (aangevuld met gastspelers uit St. Hubert). Waar in de weken daarvoor organisator Theo Aarts alle zeilen moest bijzetten om het toernooi door vele afzeggingen te redden, leverden de scheidsrechters Ton Vissers en Tiny ten Haaf een topprestatie door de wedstrijden zonder echte incidenten in goede banen te leiden. Daar waren wel enkele tijdstraffen voor nodig. 

Gestrekte benen
Het was en bleef de dag van Ad Mellaard (319 wedstrijden in het betaald voetbal bij onder meer NEC en Vitesse). Dat begon al bij de gezamelijke warming-up door trainer Jan Schaap, waar ruim 80 walking footballers ademloos toekeken hoe de 80-jarige Ad Mellaard met gestrekte benen twee handen plat op het kunstgras van De Kranenhof legde. Ad werd later, bij de voortreffelijke lunch van sponsor De Brouwketel, zelf verrast door het bezoek van drie voormalige NEC-collega’s, de oud-profs Sije Visser, Piet Kamps en Frans Eggenkamp. Na de prijsuitreiking waren de loftuitingen over Ad Mellaard niet van de lucht en kreeg hij, na een emotionele toespraak van Ton Vissers, een voetbalbeeldje uitgereikt. Ook ontvingen de deelnemende clubs en alle spelers van WF Grave een speciaal ontworpen vaantje met de afbeelding van Ad Mellaard in zijn glorietijd als voetballer. Een blijvende herinnering aan een voorbeeldig boegbeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant