Afbeelding

Onderzoek naar sociale impact van carnaval en corso

Algemeen 731 keer gelezen

REGIO - In de wijde regio werd de afgelopen dagen massaal carnaval gevierd. Socioloog Stijn van Helmondt doet onderzoek naar de sociale impact van carnaval en corso in het kader van zijn Master ‘Social and Cultural Science’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor zijn onderzoek vraagt Stijn medewerking van carnavalsvierders.

“Onderzoek naar het effect van carnaval en corso op de maatschappij is nog nooit eerder op deze schaal gedaan”, geeft Stijn van Helmondt aan. “Het is belangrijk dat dit onderzoek er komt, omdat er zo meer inzicht ontstaat in de mate waarin mensen zich verbonden voelen met elkaar. Zeker in de huidige (gepolariseerde) maatschappij is het belangrijk om te onderzoeken wat bijdraagt aan het behoud van sociale cohesie.”

Stijn hoopt dat zoveel mogelijk mensen een vragenlijst invullen voor zijn onderzoek. Ga naar www.onderzoek-carnaval-corso.nl of scan de QR-code en vul de vragenlijst in. Medio 2025 worden de resultaten van dit onderzoek verwacht. Meer informatie staat op www.onderzoek-carnaval-corso.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant