Afbeelding

Tentoonstelling Deur dicht, licht uit! bij De Elzenhoek Oss

Algemeen 59 keer gelezen

OSS - Deze zomer is de tentoonstelling Deur dicht, licht uit! te bezoeken in het leslokaal van natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek in Oss. Op een speelse manier ontdekken kinderen hier van alles over het lastige thema duurzaamheid. De interactieve tentoonstelling zit vol leuke spellen, spannende knopjes en klepjes en uitdagende opdrachten voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud. De expositie is de hele zomervakantie elke dag te bezoeken van 10 tot 17 uur.

In de tentoonstelling ontdekken kinderen en hun (groot)ouders spelenderwijs wat je zelf kunt doen om beter voor de natuur en je eigen omgeving te zorgen. Zo leren kinderen over zwerfafval en afvalscheiden bij het afvalgrijpspel, waarbij ze gewapend met grijpers al het afval in de juiste afvalbakken doen. Bij het huisje van opa zien kinderen hoe je duurzaam kunt wonen, dankzij pratende stopcontacten en wc’s, spellen over water- en energiebesparing in huis en grappige opdrachten over duurzame energie. Bij het wasdroogspel is het tijd om zelf de was te doen en te kijken wat beter is; alles aan de waslijn of toch in de droger.

Tegeltje eruit, plantje erin
In de moestuin gaan kinderen aan de slag om van hun tuin een eetbare tuin te maken. Door kolen en penen te planten, appels en peren aan de boom te hangen en rot fruit in de compostbak te gooien, komen er steeds meer dieren in de tuin en komt de natuur terug. Bij het reuzeninsectenhotel gebruiken kinderen alle zintuigen om te leren over het nut van insecten in de natuur. En bij het onderdeel Tegel eruit, plantje erin maken kinderen een betegelde tuin groener door hem aan te kleden met gras, bloemen, insecten en andere kleine dieren.

Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek vind je aan de Anna van Schuurmanstraat 602 in Oss. Parkeren kan bij de flatgebouwen aan de Anna van Schuurmanstraat. Tevens is er een groot parkeerterrein aan de Joost van den Vondellaan. Via dit parkeerterrein loop je over een bruggetje langs het water naar de ingang van De Elzenhoek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant