Afbeelding

Cd ‘Bij ons in Zilland’ vindt gretig aftrek

Nieuws 46 keer gelezen

Eerste exemplaar voor burgemeester Doorn

ZEELAND - Het duo Ter Zee, Land en Gebakken Lucht, bestaande uit de Zeelanders Thijs Vijnmans en Frans Daverveld, presenteerde zaterdagavond in D’n Brouwer de cd ‘Bij ons in Zilland’. Landerds burgemeester Willy Doorn nam het eerste exemplaar van de door Pieter van Schooten geschreven carnavalskraker in ontvangst. De opbrengst van de cd komt ten goede aan soos Ons Hukske in Zeeland.

\n

“Bij ons in Zilland wordt geheid een lokale hit”, lieten Frans Daverveld en Thijs Vijnmans twee weken geleden vol vertrouwen weten aan Arena. En de twee lijken daarin gelijk te krijgen, want de cd’s vonden zaterdagavond gretig aftrek in het Zeelandse. ‘De eerste honderd exemplaren van de cd en ook de sjaals zijn al uitverkocht’, zegt een tevreden Frans Daverveld. ‘Vanwege de grote vraag hebben we besloten dat er een tweede druk komt.’ \n Tijdens het Wousweekend van 12 en 13 november brachten Frans en Thijs het nummer Bij ons in Zilland voor het eerst ten gehore aan het publiek in de feesttent tegenover Ambianz. Dat werd een doorslaand succes waarna het duo besloot het nummer op cd uit te brengen. Een aantal plaatselijke ondernemers tekende voor de productiekosten van het schijfje.

Ons Hukske
Ons Hukske is een soos die al 31 jaar iedere veertien dagen in Zeeland wordt gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Er komen ongeveer 65 bezoekers op de avonden, die worden begeleid door een team van enthousiaste vrijwilligers. Frans: “De soos wordt gesponsord door de Zeelandse horeca, maar door de terugloop van de plaatselijke horeca is de sponsoring steeds minder geworden. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de Sinterklaas- en kerstactiviteiten dit jaar versoberd zijn. Ook het doorgaan van het jaarlijkse uitstapje is onzeker. Vandaar dat wij met ons initiatief geld willen inzamelen voor Ons Hukske.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant