Afbeelding

12,5 jaar agrarisch kinderdagverblijf ‘t Hooibergje in Schaijk

Schaijk 2.200 keer gelezen

SCHAIJK - De zussen Martje en Annemiek van Maren vangen onder de naam ‘t Hooibergje al 12,5 jaar kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ooit begonnen als gastouder, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een agrarisch kinderdagverblijf met twaalf personeelsleden op twee groepen met elk zestien kinderen en de ambitie op hetzelfde terrein een derde groep te beginnen.

‘t Hooibergje is te vinden op een prachtige locatie in het buitengebied van Schaijk. “Voor ons is dat normaal, want wij zijn hier opgegroeid”, zegt Annemiek. “We moeten ons vaker realiseren dat we een unieke plek hebben. De kinderen kunnen hier zoveel ontdekken, spelen en ervaren in een natuurlijke omgeving. We wandelen zo naar het bos en de akkers om ons heen.”
De kracht van ‘t Hooibergje is de fijne huiselijke sfeer. “Ondanks dat het twee aparte groepen zijn, voelt het toch als één grote familie”, vindt Martje. “Dat beamen de ouders ook. Het is een groot voordeel dat wij nog gewoon meedraaien. Wij zien en horen wat er gebeurt. Die afwisseling maakt het voor ons leuk. Daarom doen we het nog altijd met veel plezier. We doen het voor de kinderen. Die persoonlijke benadering zullen wij altijd houden. We kunnen dit uiteraard niet zonder het fantastische team om ons heen.”

Feestweek
Het koperen jubileum laten Annemiek en Martje niet onopgemerkt voorbijgaan. In oktober zijn ze met het personeel plus aanhang een dag en nacht naar Breda geweest. Maandag 14 november zijn ze zelf verrast door het team en hun aanhang met een blotevoetenpad en andere cadeautjes. De rest van de week was het feest met de kinderen en hun ouders. Zo kregen ze allemaal een ballon en sleutelhanger mee naar huis. De feestweek wordt afgesloten met een borrel en etentje met een intiem gezelschap.

Agrarisch kinderdagverblijf ‘t Hooiberg is te vinden aan de Munstraat 14a in Schaijk. Meer informatie via kdvhooibergje.nl en 06-21456280.

Uit de krant

Uit de krant