Afbeelding

Ravensteinse Ginger Brentjens (19) Nederlands studentenkampioen Patissier (UPDATE)

Ravenstein 847 keer gelezen


RAVENSTEIN/DEN BOSCH - Ginger Brentjens (19) uit Ravenstein, studerend aan het Summa College in Eindhoven, is Nederlands studentenkampioen geworden in de categorie Patissier. Zij deed afgelopen week in Den Bosch mee aan de finale van Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden van het mbo, en sleepte daar op imponerende wijze de gouden medaille in de wacht.

Het Summa College behaalde in totaal maar liefst zeven podiumplaatsen tijdens de finales van Skills Heroes. De finales vormden het hoogtepunt na maanden van intensieve voorbereiding, voorrondes en kwalificatiewedstrijden. Negentien studenten van het Summa College namen deel aan deze nationale kampioenschappen, waarbij ze hun vaardigheden en kennis demonstreerden aan een panel van deskundige vakjury’s.

Taste of Asia
Bij Patisserie was het thema Taste of Asia. Het chocolade-showstuk van Ginger was geïnspireerd op de Aziatische Nightmarkets. Ze maakte een eetstalletje met daarop nigiri, noodlebakjes en gyoza’s; uiteraard allemaal van chocolade. Daarnaast moest ze een desserttaart maken op basis van een citrusvrucht en de mystery-opdracht bestond uit het maken van twaalf petit-fourtjes die maximaal 25 gram mochten wegen. “Ze wogen tussen de 22 en 24 gram; dat was wel een uitdaging”, vertelt Ginger Brentjens.

Gingers docentcoach Tommas van Rossum van Summa Brood en Banket had wel verwacht dat de Ravensteinse hoge ogen zou gooien. “Ze bereidt alles tot in de puntjes voor en ze heeft een fijne werkethos.”Het jury-rapport was duidelijk over haar werkwijze: ‘Het is een genot om haar aan het werk te zien’. “Dag één ging direct al super, dus ik ging dag twee met veel vertrouwen in”, blikt Ginger terug. “Na afloop was ik zelf heel tevreden over mijn werk en mijn werkwijze. Als ik aan het bakken ben, volg ik mijn passie. Ik ben dan altijd heel relaxed, dat hoor ik wel vaker”, zegt Ginger, die in het weekend bij Christian Chocolaterie en Patisserie in Oss werkt. “En als je dan aan het einde van de dag hoort dat je eerste bent van Nederland… dat was wel de kers op de taart!”

Meedoen aan Skills Heroes is een hele ervaring. Eerst hebben de studenten een voorronde op school of worden ze gevraagd door een docent. Vervolgens strijden ze tegen studenten van andere scholen in een kwalificatiewedstrijd. En als ze dan bij de beste acht horen, mogen ze door naar de landelijke finales. Van schilder tot doktersassistent en van bouwtimmeren tot schoonheidsspecialist; in Den Bosch vonden liefst 59 vakwedstrijden tegelijkertijd plaats met ruim 600 deelnemers en nog veel meer bezoekers. Een spannende, maar vooral gave en unieke ervaring voor de studenten dus.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant