Afbeelding

Anne Sey houdt keramiek-kerstsale in Deursen-Dennenburg

Nieuws 57 keer gelezen

DEURSEN-DENNENBURG – Anne Sey is een keramiste uit de regio en heeft haar werkplaats en winkel in Deursen-Dennenburg. Op 28 november van 12 tot 17 uur houdt ze een kerstsale in haar keramiekatelier aan de Hoogstraat 48. Bezoekers kunnen dan unieke cadeaus kopen zoals handgemaakte vazen en schalen.

Anne heeft het vak geleerd van diverse vooraanstaande keramisten en werkervaringen opgedaan in een Japanse pottenbakkerij in Japan. “Mijn inspiratiebron is dan ook Japan, helemaal begrijpelijk als afgestudeerde Japankundige.”
De meeste stukken maakt ze op de draaischijf. Sommige zijn handgevormd. Ook maakt Anne haar eigen glazuren, veelal geïnspireerd door oude Aziatische tradities. Het steengoed wordt op 1220-1280 graden Celsius in de elektrische oven gebakken. Ieder stuk is uniek.

‘Minder is meer’
“Voor mij is minder meer”, zegt Anne. “Schoonheid zoals ik die aanvoel is van tijdloze eenvoud, met warme en eerlijke esthetiek. Mijn liefde voor alles wat Japans is, heeft de vormen en oppervlaktes van mijn keramiek beïnvloed met subtiele verschillen in kleur en textuur, een moderne ingetogenheid door de eenvoud van het design. En soms die ene imperfectie, zo menselijk. Stukken die aangeraakt willen worden, die wil ik graag maken. Om zo ook de schoonheid te kunnen ervaren van de kleine dingen in het leven.”
En wanneer is een stuk geslaagd voor Anne? “Als het een eigen verhaal lijkt te hebben.”

Meer info
Voor meer info kun je mailen naar info@annesey.nl of bellen naar 06-18906593. Of kijk op www.annesey.nl.

Uit de krant

Uit de krant