Afbeelding

Nieuwe kookworkshops gepland in Reek

Nieuws 115 keer gelezen

GRAVE/REEK - Natuurlijk! Bij Kaat en Let’s Cook houden dit najaar zes gezonde kookworkshops in Reek. “Je doet tijdens deze lessen niet alleen ontzettend veel inspiratie op, maar smult aansluitend ook van al het lekkers dat we die avond weer hebben gemaakt”, lacht Kathelijn van Dongen van Natuurlijk! Bij Kaat in Grave, die tevens een nieuwe groepscursus lanceert.

De Graafse onderneemsters Kathelijn van Dongen en Marieke Swinkels (Let’s Cook) hebben met veel succes al eerder gezamenlijk workshops gegeven. “Veel mensen willen wel gezonder leven, maar hebben geen idee wat ze dan kunnen koken”, weet Van Dongen. “Daarnaast zijn we tegenwoordig allemaal ontzettend druk en grijpen we uit gemak al snel naar allerlei pakjes en zakjes. Dat dat nergens voor nodig is, ontdek je tijdens onze workshops.”

Thema’s
Wat de deelnemers kunnen verwachten, legt Swinkels uit. “We gaan tijdens de visworkshop bijvoorbeeld zelf vis roken”, licht ze toe. “Tijdens ‘Net even anders…’ gaan we aan de slag met gezonde varianten van de pizza en het frietje kapsalon. Wie weinig tijd heeft, doet er goed aan om de quicheworkshop te volgen, want daar ontdek je hoe je heel makkelijk en snel zo’n gezonde hartige taart maakt. Voor wie wel eens wat anders dan een boterham hagelslag als ontbijt wil, is de ontbijt-workshop een aanrader.” Ook aan de zoetekauw is gedacht. “We gaan verantwoorde cakes, kruidkoeken en smoothies maken”, lacht Van Dongen.

Afvallen
Van Dongen lanceert tevens de nieuwe groepscursus Puur Gezond. “Als je blijvend gewicht wilt verliezen én klaar bent met diëten, dan is deze cursus echt iets voor jou. Samen werken we toe naar en gezonde levensstijl. Zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent, zul je daarnaast geleidelijk afvallen. Dit traject start met een persoonlijke intake, waarna we in zeven verschillende groepssessies het Puur Gezond-boek bespreken. Aansluitend aan iedere sessie is er een kookworkshop, waarna we gezamenlijk eten”, besluit Van Dongen.

De groepscursus start dinsdag 6 september. De workshops gaan op 13 september van start. Ga voor meer informatie naar www.natuurlijkbijkaat.nl

Uit de krant

Uit de krant